SGK’dan emeklilere müjde! O işlem artık ücretsiz, hemen başvurun

SGK’dan emeklilere müjde! O işlem artık ücretsiz, hemen başvurun

SGK, emeklilere yönelik yeni bir uygulama ile kaplıca tedavilerini Genel Sağlık Sigortası kapsamına dahil ediyor. Bu uygulama sayesinde, Türkiye’deki tüm emekliler kaplıca tedavilerini ücretsiz olarak alabilecekler..

SGK’nın emeklilerin yaşam kalitesini artırmak amacıyla başlattığı bu yeni uygulama, kaplıca tedavilerini Genel Sağlık Sigortası kapsamına dahil ediyor. Bu durum, Türkiye genelindeki birçok emekliyi etkiliyor ve onlara kaplıca tedavilerine ücretsiz erişim imkanı sunuyor.

O İŞLEM ARTIK ÜCRETSİZ

Haberay’ın haberine göre; SGK’nın bu yeni uygulaması, kaplıca tedavilerinin daha kolay erişilebilir ve uygun fiyatlı hale gelmesini sağlıyor. Bu hizmet, Türkiye genelindeki tüm kaplıca tesislerine emeklilerin ücretsiz erişimini mümkün kılıyor.

img-9086.jpeg

Ücretsiz kaplıca tedavisinden yararlanmak isteyen emekliler, öncelikle bir sağlık kurumundan fiziksel tıp ve rehabilitasyon veya tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzmanı tarafından verilen sağlık kurulu raporu almalıdır. Bu raporla birlikte, emekliler kaplıca tedavilerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler. Sağlık kurulu raporu alan emekliler, kaplıca tesislerine başvurarak 6 ay boyunca geçerli olacak sevk belgesini de alabilirler.

SEYAHAT MASRAFLARI DA SGK’DAN

SGK, emeklilere seyahat masraflarını da karşılıyor. Emekliler, SGK’ya sundukları seyahat masraflarını talep edebilirler. İl içi sevkler için günlük 23 TL, il dışı sevkler için ise günlük 46 TL yol parası ödenecek.

SGK’nın karşıladığı kaplıca tesislerinin listesine ‘kaplica.sgk.gov.tr’ adresinden ulaşabilirsiniz. Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izni verilmiş bu tesislere emekliler, başvuruda bulunabilirler.

AMAÇ YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTMEK

Bu yeni uygulama, emeklilerin yaşam kalitesini artırmak ve sağlık hizmetlerine daha kolay erişimlerini sağlamak amacıyla hayata geçirildi. Emekliler, sağlık kurulu raporlarını alarak bu hizmetten yararlanabilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN