Bakan Fidan: 170 vatandaşımız ve yakınlarının Gazze'den çıkışı sağlandı

Bakan Fidan: 170 vatandaşımız ve yakınlarının Gazze'den çıkışı sağlandı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan "Hamas'ı yok etmek adına Gazze'nin topyekün hedef alınmasına, okulların camilerin bombalanmasına sessiz kalmayacağız" dedi. Bakan Fidan "Bugüne kadar 170 vatandaşımız ve yakınlarının Gazze'den çıkışı sağlanmıştır" ifadelerini kullanarak tahliyelerin süreceğine dikkat çekti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Dışişleri Bakanlığı 2024 yılı bütçesi görüşmelerinde konuşan Bakan Fidan "Hamas'ı yok etmek adına Gazze'nin topyekün hedef alınmasına, okulların camilerin bombalanmasına sessiz kalmayacağız" derken "Filistin halkına desteğimizi geçmişte oldu gibi gelecekte de en güçlü şekilde sürdüreceğiz" diye ekledi.

Suriye'ye yönelik konuşan Fidan "Suriye sahasındaki önceliklerimizden birisi PKK ve DEAŞ başta olmak üzere terör tehdidinin yok edilmesidir" dedi. Bakan Fidan ayrıca "Bazı ilkeler DEAŞ ile mücadele kisvesi altında PKK/YPG'ye desteğini sürdürmektedir" diye konuştu.

Bakan Fidan AB üyelik sürecine yönelik ise "Türkiye AB üyeliğine bağlılığını korumaktadır. AB'den beklentimiz somut üyelik sürecimize ivme kazandıracak somut adımlar atmasıdır" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN