Erdoğan Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı: Sen ne hesap biliyorsun, ne kitabın var

Erdoğan Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı: Sen ne hesap biliyorsun, ne kitabın var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da STK ve muhtarlar buluşmasında yaptığı konuşmada pazar günkü Cumhurbaşkanlığı yarışındaki rakibi CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak, "Toplamı 1 puan eden malum partiler, ondan yaklaşık 40 tane vekil aldılar. Bu nasıl hesap uzmanıymış? 300 milyar dolar getirecekmiş Londra'dan. Ya senin her yerin hesap uzmanı olsa ne yazar? Yanındakiler hesap uzmanı olsa ne yazar? Sen ne hesap biliyorsun, ne kitabın var!" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Keçiören'de "STK ve Muhtarlar Buluşması" programında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Ekonomisini Londra'daki tefecilere, IMF komiserlerine teslim etmek isteyenlere hadi oradan demiştir. Ne diyor bay bay Kemal, 300 milyar dolar getirecekmiş. Ya senin her yerin hesap uzmanı olsa ne yazar? Yanındakiler hesap uzmanı olsa ne yazar? Sen ne hesap biliyorsun, ne kitabın var!

Biz IMF'e olan borcumuzu sıfırladık 2013'te ve ilişkimizi geçti. MB rezervimiz 27,5 milyar dolardı. Gümbür gümbür yürüdük, bir ara 135 milyar dolara rezervi çıkardık. İnşallah yine bu rezervi yakalayacağız. Bizim sıkıntımız yok, aynı kararlılıkla yola devam edeceğiz. Siz bu spekülatörlerin yaptığı oyunlara bakmayın. Bu bay bay Kemal ve avanesinin yaptığı oyunlara bakmayın. Bunların hepsi gelip geçici işlemlerdir. Türkiye ayakta mı ona bakın.

Meclis'te oluşan tabloyu güçlendirerek 28 Mayıs'a taşımamız gerekiyor. Parlamento için gösterdiğiniz iradeyi ikinci turda da sergilememiz lazım.

Yasam ile yürütmenin uyum içinde çalışması, hizmetlerde aksaklık yaşanmaması için çok önemli.

Türkiye, eskiden devlet organları arasındaki çatışmadan çok çekti. Başbakanın önüne fırlatılan anayasa kitapçığının ülkemize milyarlarca dolar maliyeti oldu. Anayasa kitapçığını o zamanki başbakan sayın Ecevit ve ortaklarının önüne fırlatan; Kılıçdaroğlu ile kol kola dolaşan kişiydi. Bunlar bu ülkeye çok çektirdiler. İstikrarsızlığın bedelini tüm Türkiye ödedi. Gencimiz iş bulamadı, esnafımız siftah yapamadı, tüccarımız, sanayicimiz ürün satamadı.

Hale bak ya; koltuk paylaşımı yapıyorlar. Ve bu koltuk paylaşımında toplamı1 puan eden malum partiler, ondan yaklaşık 40 milletvekili aldılar. Hesap uzmanı ya bu. Bu nasıl iştir. Bununla CHP ayakta kalabilir mi?

Diktatör ikinci tura kalır mı? Hem de yüzde 90'la bitirir. Bunun dünyada örnekleri var. Bölücüler ve FETÖ'cülerle yol yürümemesi gerektiğini gösterdik biz. Sandıkları bayram yerine çeviren siz kardeşlerimi tebrik ediyorum.

Seçim gecesi boyunca hiç ara vermeden bu yalan furyasını sürdürdüler. Hatalarını kabul etmek milletten ve CHP'lilerden özür dilemek yerine çamura yatıyorlar.

Bay bay Kemal, senin o teröristlerden ne farkın var? Onlar sana destek veriyorlar, sen kalkıp da 'sizin desteğinize ihtiyacım yok' diyemiyorsun. Kapılar kapılar ardında yaptığın görüşmeler açık.

14 Mayıs'tan milletten sandıkta tokadı yiyene kadar Kandil'den gelen destek açıklamalarını alkışla karşıladılar. Şimdi çıkmışlar, bize ahlak dersi, Cumhur İttifakı'na da milliyetçilik dersi vermeye kalkıyorlar. Sevsinler seni. Bay bay Kemal, sen ne ara milliyetçi oldun?

Pazar günü inşallah bunlara sandığı siyaset mezarı yapacağız. Bunların vatanperverlikleri de milletçilikleri de maskeli. 28 Mayıs'ın diğer unsurların yanında muhalefette de bir değişime vesile olacağına inanıyorum.

Seçimden sonra depremzedelerimizi kapı dışarı eden bir vicdansızlık var. Çiftçi kardeşlerime sesleniyorum: traktörlerinizi aldınız mı, evleri aldınız mı? Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN