Ümit Özdağ: Yarın Kılıçdaroğlu ile açıklama yapacağız

Ümit Özdağ: Yarın Kılıçdaroğlu ile açıklama yapacağız

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararını açıklayan Sinan Oğan'ın ardından gözlerin çevrildiği Ümit Özdağ kameraların karşısına geçti. 28 Mayıs için kararlarının henüz kesinleşmediğini ifade eden Özdağ, Kılıçdaroğlu ile bu akşam gerçekleştirilecek toplantının ardından 'anlaşma sağlanırsa' yarın açıklama yapacaklarını duyurdu.

14 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanı seçiminde sonuç çıkmayınca, Türkiye ikinci tur seçimi için 28 Mayıs'ta tekrar sandığa gidecek. 14 Mayıs seçimlerine cumhurbaşkanı adayı olarak giren ancak yüzde 5.17 oy alarak ikinci tur seçimlerine giremeyen Sinan Oğan, dün Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıkladı. Sinan Oğan'ın Erdoğan'ı destek açıklamasının ardından siyaset arenası hareketlendi, gözler ise dağılan ATA İttifakı ortaklarından olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a çevrildi.

Ümit Özdağ, Sinan Oğan'ın kararının 'kendi politik tercihi' olduğunu, bunun Zafer Partisi'ni bağlamayacağını söyledi, söz konusu açıklamanın bugün 11.00'de gerçekleşeceğini açıkladı. Kamuoyunun merakla beklediği açıklama gecikmeli şekilde 12.45'te yapıldı.

28 Mayıs için kararlarının henüz netleşmediğini ifade eden Özdağ, Kılıçdaroğlu ile bu akşam bir görüşme daha yapacaklarını, 'anlaşma sağlanırsa' yarın da Kılıçdaroğlu ile ortak açıklama yapacaklarını belirtti:

"Nihayetlenmedi. Bu görüşmeleri bu gece gerçekleştireceğiz. Olumlu giden süreci olumlu tamamlayacağımıza inanıyorum. Başarabilirsek yarın saat 11.00'de Sayın Kılıçdaroğlu ile açıklama yapmayı planlıyoruz."

Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın ikinci turda Erdoğan'ı destekleme kararını değerlendiren Özdağ, "Sinan Bey'in kendi takdiridir. Zafer Partisi'ni bağlamamaktadır. Sinan Bey ile farklı düşünüyoruz. Kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyoruz. Üzerinde durmuyoruz. Biz Sinan Bey ile yola çıkarken cehennemin kapılarını kapatmak için yola çıktık. Biz hala kapıları kapatmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Özdağ'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Ancak sizin de bildiğiniz gibi yürüyen bir süreç var. Oldukça ciddi bir mesafe kaydetmekle birlikte henüz sonuçlanmadığı için bugün akşam Sayın Kılıçdaroğlu ile Hatay dönüşü bir toplantı daha yapacağız ve bu toplantıda halen üzerinde görüşmekte olduğumuz ve Türkiye'nin güvenliğini sağlayacak 13 milyon sığınmacı ve kaçağın 1 sene içinde vatanlarına dönmesini güvence altına alacak, böylece Türkiye'nin üzerinde yıllık 11 milyar dolara ulaşan sığınmacıların ekonomik maliyetinin artık Türk halkının sırtından atılmasını temin edecek ama aynı zamanda Cumhuriyetimizin kuruluş esaslarını, anayasanın ilk 4 maddesinin, 66'ncı maddeyi güvence altına alacak ve PKK, FETÖ, IŞİD gibi terör örgütleri ile de stratejik ve uzun vadeli, sıfır tolerans ilkesine dayalı bir mücadeleyi öngören protokol görüşmelerini büyük ölçüde ilerletmiş bulunuyoruz.

Ama nihayetlenmedi, nihayetlenmesi ve imzaya bağlanması için yüz yüze bazı görüşmeler yapılması gerekiyor. Bu yüz yüze görüşmeleri bu gece gerçekleştireceğiz ve burada da şu ana kadar olumlu gelişen süreci bu son aşamada da olumlu gerçekleştireceğimizi umuyoruz.

KILIÇDAROĞLU İLE AÇIKLAMA YARIN

Ve bunu başarabilirsek eğer yarın saat 11.00'de Sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte açıklama yapmayı planlıyoruz. Ancak tekrar altını çizerek ifade etmek isterim, Zafer Partisi Atatürk çizgisinde Türk milliyetçisi bir partidir. Aziz Atatürk'ten onun koymuş olduğu ilkelerden asla taviz vermez. Bu doğrultuda yapmış olduğumuz bütün çalışmalar protokole yansıdı şimdi bunları hassas bir şekilde şekillendiriyoruz.

SIĞINMACI VE KAYYUM POLİTİKASI

Gönüllü değil, gerekirse zorla... 1 sene içerisinde uluslararası hukuka uygun olarak. Keza Türkiye'nin güvenliği açısından terörle mücadelede, Türk devletinin hukuğun içerisinde, terörle ilintili yerel yöneticilerin yerine devlet görevlilerin kayyum olarak ataması imkanının her zaman olması gerektiğini düşünüyoruz. Zafer Partisi'nin olduğu yerde terörle mücadele ve Türkiye'nin güvenliği güven altındadır.

SİNAN OĞAN'IN ERDOĞAN KARARI

Sinan Bey'in kendi takdiridir. Zafer Partisi'ni bağlamamaktadır ve bu noktada Sinan Bey'le farklı düşünüyoruz. Kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyoruz bu konuyu ve üzerinde durmuyoruz. Ve hayat devam ediyor. Biz Sinan Bey'le yola çıkarken 'cehennemin kapılarını kapatmak için' yola çıktık, biz cehennemin kapılarını kapatmaya hala çalışıyoruz ve bunun dışında da bir şey söylemeyeceğim.

HİÇ KİMSE TÜRKİYE'Yİ DÜNYANIN LUNAPARKI OLARAK GÖREMEZ

Türk milletinin sağlının, malının, canının güvenliğinin sağlanması ile ilgili hassasiyetlerimiz var. Türk kadınlarının yolda yürürken taciz edilmeden yürüme hakkı olduğunu ve bu hakkın da kutsal olduğunu düşünüyoruz. Hiç kimse Türkiye'yi dünyanın lunaparkı olarak göremez. Bakıyorsunuz değişik ülkelerde Türkiye'yi yüz binlerde kişinin geldiği Google araması yapanlar, Türk genç kızları, Türk kadınları başlığı altında aramalar yapıyor. Türk erkek çocukları ile ilgili arama yapıyorlar. Kusura bakmayın ama biz bu ülkenin bu şekilde dünyanın bütün lümpen sürülerinin hedefi haline getirilmesine de izin vermeyiz hassasiyetimiz budur. Yoksa makam, mevki, ihale tartışması yapmıyoruz.

TÜRKİYE 'GÖÇMENİSTAN' OLMASIN

Türkiye 'göçmenistan' olmasın diyorsanız, babanızdan aldığınız güvenli Türkiye'yi çocuklarınıza ve torunlarınıza emanet etmek istiyorsanız, kızınızı, eşinizi, annenizi, teyzenizi caddeye çıkarken veya oğlunuzu köşedeki bakkala yollarken, sizin çocukluğunuzdaki güven içerisinde gitmesini istiyorsanız sandığa davet ediyoruz; oy verin, Türkiye Türkiye olarak kalsın, dünyanın bütün lümpenlerinin geldiği 'göçmenistan' olmasın. Mesele bu.

TERÖRLE MÜCADELE

Biz terörle ilintili hiçbir siyasi yapılanmanın, teröre terör diyemeyen hiçbir siyasi yapılanmanın, hukuken meşru olsa da siyaseten meşru olmadığını düşünüyoruz. Onun için de terörle mücadeleye sıfır tolerans ilkesiyle devam edilmesi gerektiği bizim vazgeçilmezimiz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN