Türk donanmasına 4 yeni gemi

Türk donanmasına 4 yeni gemi

TCG Derya, TCG İstanbul, TCG Üsteğmen Arif Ekmekçi ve Marlin SİDA, Türk donanmasına teslim edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada ''Gemilerimizle donanma gücümüz artıyor. Önümüzdeki dönemde yeni başarılar elde edeceğimize inanıyorum'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yalova Sefine Tersanesi'nde düzenlenen ''Mavi Vatana Güç: Yeni Deniz Platformları Teslimat Töreni'ne katıldı.

"Sınırlarımız içinde ve dışında terörle mücadele operasyonlarını rahatça yapabiliyoruz" diyen Erdoğan "Suriye ve Irak'taki terör bataklıkları tamamen kurutuluncaya kadar teröre karşı verdiğimiz mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.

DONANMAYA 4 YENİ GEMİ

"Gemilerimizle donanma gücümüz artıyor" diyen Erdoğan açıklamalarına şöyle devam etti

''Bugün sadece gemilerimizin teslimatıyla yetinmiyoruz, dünyada elektronik harp kabiliyetine sahip ilk insansız su üstü aracımızı donanmamıza teslim ediyoruz. Gemilerimizle donanma gücümüz artıyor. Önümüzdeki dönemde yeni başarılara imza atacağımıza yürekten inanıyorum. Projelerimizde yüzde 80'e varan yerlilik oranına ulaştık. Çok maksatlı amfibi hücum gemisi denizde ikmal muharebe destek gemisi istif sınıfı fırkateyn yeni tip denizaltı gurur abidesi olan projelerimizden birkaçıdır. Çatışmaların sona erdirilmesi için de gayret sarf ediyoruz.

Bundan 2 yıl önce çatışmaların ilk aylarındayken Rusya-Ukrayna arasındaki İstanbul sürecinin önemi bugün daha iyi anlaşılmaktadır. Bu süreç hedefine ulaşabilseydi bu kadar yıkım yaşanmamış olacaktır. Günümüzde savunma alanında güçlü ve bağımsız olamayan milletlerin istikballerine güvenle bakabilmeleri mümkün değildir."

NETANHAYU'YU HİTLER'E BENZETTİ

Batı'yı eleştiren Erdoğan, Netanyahu'yu Alman Nazi lideri Adolf Hitler'e benzeterek ''Batılı ülkelerin artık hiçbir inandırıcılığı kalmadı. Faşist yüzleri ortaya çıktı. Zulmü engelleyecek tek bir adım dahi atmadılar. Günümüzün Führer'i Netanyahu'nun ve gözünü kan ve kin bürümüş ekibinin Filistin halkına yönelik soykırıma varan barbarlıklarını sadece izlemekle yetindiler.'' ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN