Türkiye Merkez Bankası doların 40 TL olacağı tarihi verdi! Duyan o tarihten önce döviz bürolarına koşacak

Türkiye Merkez Bankası doların 40 TL olacağı tarihi verdi! Duyan o tarihten önce döviz bürolarına koşacak

Türkiye Merkez Bankası bizzat açıkladı! Dolar o tarihte 40 TL olacak! Tarihi duyan önce döviz bürosuna koşacak! İşte doların 40 TL olacağı tarih...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 28 Mayıs sonrasında göreve başlayan yeni ekonomi yönetimiyle birlikte geleneksel ekonomi modelinden saparak, para politikalarında önemli değişikliklere imza attı.

KASIM AYI RAPORU YAYIMLANDI

Enflasyonla mücadele kapsamında faiz artırımına ek olarak alınan kredi daraltma politikalarıyla finansal sıkılaşma adımlarını güçlendiren TCMB, ekonomi piyasalarında etkili olan aktörlerle gerçekleştirdiği Piyasa Katılımcıları Anketi'nin Kasım ayı raporunu yayımladı.

DOLAR O TARİHTE 40 LİRAYI BULACAK

dolar-40-lira-1.webp

Bu ayki ankette, dolar kurundaki olası yükselişlere dair katılımcıların beklentileri değerlendirildi. Bankalararası döviz piyasasındaki ABD Dolar kuru beklentisi sorulan katılımcılar, 31 Aralık 2023 itibarıyla dolar/TL paritesi için 29,9961 TL'lik medyan tahminde birleşti. Aynı katılımcılara 2024 yılı Aralık ayına yönelik dolar kuru tahminleri sorulduğunda ise, muhtemel dolar/TL paritesi için 39,6182 TL'lik tahmin ortaya çıktı.

21 ARALIK 2023'TE SON FAİZ ARTIRIMI

dolar-40-lira.webp

Merkez Bankası, son P​​​​​​​PK toplantısında 500 baz puanlık faiz artırımına giderek sıkılaşma politikalarında sona yaklaşıldığını belirtmişti. Ancak, gelecek aylarda 250 baz puanlık bir faiz artırımına daha gidilebileceğine dair sinyaller vermişti. 21 Aralık 2023'te açıklanacak olan yılın son faiz kararıyla birlikte politika faizlerini yüzde 42.5 seviyesine çıkaracak olan TCMB, 2024'ün ilk çeyreğinde yeni faiz kararları alacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN