Türkiye'nin en zehirli yılanı! Kayalıkların arasında süzülerek saldırıya geçti... Uzmanlar uyardı, o ilimizde istila başladı!

Türkiye'nin en zehirli yılanı! Kayalıkların arasında süzülerek saldırıya geçti... Uzmanlar uyardı, o ilimizde istila başladı!

Havaların ısınmasıyla birlikte yılanlar kış uykusundan uyandı. Ülkemizde de sıklıkla görülen yılan vakalarına bir yenisi daha eklendi. Avlanmak için doğaya akın eden yılanlar bu sefer istilaya başladı. Türkiye'nin en zehirli yılanı! Kayalıkların arsında süzülerek saldırıya geçti. Dev yılanı görünce aklınızı kaybedeceksiniz. Uzmanlar bölge halkını son dakika olarak uyardı. O ilimizde istila başladı!

Yaz ayları ile birlikte yılanlar yuvalarından çıkmaya başladı. Doğaya akın eden yılanlar zaman zaman insan yaşamına dahil olurken gelen son görüntüler herkesi şoke etti. Türkiye'nin en zehirli yılanı! Dev yılan kayalıkların arasında süzülerek saldırıya geçti. Gördüğünüz gibi kaçın. Uzmanlar vatandaşları uyardı. O ilimizde istila başladı. Aman dikkat!

Son dönemde yılan haberleri vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edilmekte. Havaların ısınmasıyla yuvalarından çıkan yılanlar istilaya başladı. Ağrı'dan gelen son görüntüler herkesi korkuttu. Uzmanlar son dakika olarak uyardı.

TÜRKİYE'NİN EN ZEHİRLİ YILANI!

Ağrı'dan gelen son görüntüler herkesi korkuttu. Doğa tutkunu olan İbrahim Altun, kayalıkların arasında süzülen zehirli Wagner yılanını kamerasıyla çekti. Iğdır Üniversitesi Avcılık ve Yaban Hayatı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Bahadır Akman, Wagner engereğinin ülkedeki yaklaşık 15 engerek türünden biri olduğunu söyledi.

hgghhg-20.jpg

UZMANLAR UYARDI: O İLİMİZDE İSTİLA BAŞLADI

Bu yılanların Iğdır, Ağrı, Muş ve Kars bölgesinde aktif olarak görüldüğünü belirten Iğdır Üniversitesi Avcılık ve Yaban Hayatı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Bahadır Akman, "Önceden sadece Aras Nehri'nin bulunduğu havzada bilinirken, son yıllarda yapılan çalışmalarla yayılışı oldukça genişleyen fakat yayılışı bu kadar genişlemesine karşın insanların rahatlıkla denk gelebileceği türlerden değil." uyarısında bulundu.

ghghgh-2023-06-13t110003-115.jpg

Görenlerin bakmaya bile korktuğu devasa yılan zehrini siyah şakağından attığı ifade edildi. Aynı zamanda uzmanlar . Bir insanı ısırdığında gerekli müdahale yapılmazsa 1 saat içinde öldürebileceğini de açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN