Velilerin ve öğrencilerin kafasında ara tatil sorusu! İki tatil birleşecek mi? Öğrenciler kaç gün tatil yapacak?

Velilerin ve öğrencilerin kafasında ara tatil sorusu! İki tatil birleşecek mi? Öğrenciler kaç gün tatil yapacak?

Öğrenci ve velilerin gündeminde yer alan ara tatil sorusu merak konusu oldu. Geçtiğimiz günlerde paylaşılan tatil takvimine göre, 8 Nisan'da başlayacak ara tatilin 12 Nisan tarihinde sonra ermesi bekleniyor. Tatil gününe denk gelen Ramazan Bayramı tatili ile ara tatilin birleşip birleşmeyeceği merak konusu oldu. İşte tüm detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ara tatil açıklamasına göre, 2. dönem ara tatili 8 Nisan'da başlayarak 12 Nisan tarihinde sona erecek. Ramazan Bayramı tatiline denk gelen ara tatil öğrenci ve velililerin aklında soru işaretine neden oldu.

2. DÖNEMDE ARA TATİL KAÇ GÜN OLACAK?

Ara tatil takvimine göre, öğrenciler 8 Nisan 2024 tarihinde tatile girecek ve 12 Nisan tarihinde sona erecek. Hafta sonu tatilin de eklenmesiyle birlikte 15 Nisan tarihinde okulların yeniden açıklanması bekleniyor.

İkinci dönem ara tatil planlaması yapan öğrenci ve velilerin kafasına soru işareti takıldı. Ara tatilin denk düştüğü tarihler arasında Ramazan Bayramı tatili de yer alıyor. Merak konusu olan tatillerin birleşip birleşmeyeceği ise araştırılıyor.

okullar-kapanacak-mi-2exc.webp

TATİLLER BİRLEŞECEK Mİ?

Ramazan Bayramı tatili ve ikinci dönem ara tatilin birleşip birleşmeyeceğine dair arama motorunda birçok ifade yer alıyor. Ortaya atılan iddialara göre, 12 Nisan'da tamamlanan ara tatil sürecine Ramazan Bayramı tatili de eklenerek 22 Nisan Pazartesi gününe kadar tatil edilebileceği konuşuluyor. İddiaların doğruyu yansıtması halinde öğrenciler 14 gün boyunca tatil yapacak. Fakat, bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından henüz bir açıklama gelmedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN