Yolda dahi görseniz elinizi sürmeyin! Gözünün yaşına bakmadılar! Patır patır ceza yağdı!

Yolda dahi görseniz elinizi sürmeyin! Gözünün yaşına bakmadılar! Patır patır ceza yağdı!

Bu bitkiyi yolda dahi görseniz sakın elinizi sürmeyin. Kimse gözünüzün yaşına bakmıyor. Aydın'da bir otomobilde yakalanan o bitki için tam 244.000 TL'lik ceza kesildi. İşte tüm detaylar…

Aydın'ın Germencik ilçesi Camikebir Mahallesi'nde devriye gezen ekipler tam 244.000 TL'lik para cezası kesti. Otomobilde nadir ve koruma altında olan salep soğanı yakalayan ekipler aracı tam 130 kilo salep soğanı buldu. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek ifadesi alınan şahıs koruma altındaki bitkiye toplaması nedeniyle 244 bin TL'lik para cezasına çarptırıldı. Ekipler tarafından el konulan salep soğanları ise Aydın Doğan Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

SALEP SOĞANI NEDİR?

Bir orkide türü olarak karşımıza çıkan salep soğanı ilaç ve gıda sektöründe oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Mor renkli salkım benzeri çiçeklere sahip olan salep 80 farklı çeşidi ile dünyanın dört bir yanında bulunmaktadır. Kış aylarında oldukça fazla tüketilen salep koruma altına alınmış bitki türlerinden biri olarak biliniyor. Nesli tükenme tehlikesi altında olan çiçek türleri arasında yer alan taleplerin toplanması yasaklanmıştır.

salep-sogani-kacirirken-yakalandi.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN