Bu besinleri yiyenler antidepresan içmiş gibi oluyor! Mutluluk hormonlarını çalıştırıyor, serotonini tavan yaptırıyor

Bu besinleri yiyenler antidepresan içmiş gibi oluyor! Mutluluk hormonlarını çalıştırıyor, serotonini tavan yaptırıyor

Bu besinleri yiyenler antidepresan içmiş gibi oluyor! Mutsuz olanlar bunları mutlaka yemeli! Mutluluk hormonlarını çalıştırıyor, serotonin tavan yapıyor! Üstelik uyku düzenini de iyileştiriyor...

Ünlü diyet uzmanı Dilara Koçak, besin maddelerinin beslenme planları ve ruh halleriyle ilişkilerini açıkladı. Koçak, "Serotonin hormonu mutluluk hormonudur. Seviyesi düşük olursa depresyon, kaygı ve uykusuzluğa yol açar. Bu nedenle triptofan içerikli beslenme, ruh halini ve genel sağlığı çok etkiler" dedi.

SEROTONİN HORMONUNU ARTTIRAN BESİNLER

dilara-kocak-kimdir.jpg

Dilara Koçak, "Aslında serotoninin çoğu bağırsaklarınız tarafından üretilerek kullanılır" diyerek hangi besinlerin triptofan içerdiğini açıkladı. Koçak'ın önerdiği besinler şunlar:

  1. Yağlı Tohumlar: Ceviz, badem, fındık gibi yağlı tohumlar triptofan içerir ve ruh halini iyileştirir. Aynı zamanda lif, vitamin ve antioksidan kaynağıdır. Tüketimini artırmak için salatalarda veya yoğurda ekleyebilirsiniz.

  2. Makarna: Triptofan ve B vitamini içeriğiyle makarnanın ruh halini iyileştirdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Kepekli makarna tercih ederek tok tutma özelliğinden faydalanabilirsiniz.

  3. Ispanak: Ispanak, triptofan içerir ve aynı zamanda bitkisel demir içeriği ile vücuda destek sağlar. Ispanak, roka, maydanoz ve brokoli gibi yeşil sebzeler antioksidan kapasitenizi artırır.

  4. Yumurta: Yumurtadaki protein, kandaki triptofan seviyesini artırır. Yumurta, triptofan içeriği ve sarısıyla ruh halinizi iyileştirir. Sarısının triptofan içeriğini göz ardı etmemek önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN