Elektrik faturası yüksek gelenler hemen başvursun! 260 TL indirim yapılacak

Elektrik faturası yüksek gelenler hemen başvursun! 260 TL indirim yapılacak

Dar gelirli ailelere yönelik devlet destekleri devam etmektedir ve bu destekler PTT aracılığıyla ailelere ulaştırılmaktadır.

Devlet, dar gelirli ailelere maddi destek sağlamak amacıyla çeşitli başlıklar altında yardımların devam ettiğini duyurmuştur. Bu destekler kapsamında elektrik faturası ödemelerinde yardım sağlanacağı belirtilmiş ve ekonomik sıkıntı yaşayan ailelere para yardımı yapılacağı ifade edilmiştir. Ayrıca, elektrik faturası 135 TL'den fazla gelen vatandaşların PTT şubelerine başvurarak fatura ve kimlik bilgileriyle destek alabileceği aktarılmıştır.

PTT aracılığıyla yapılan destek ödemeleri, çeşitli kategorilerdeki yardımları içermekte olup, bunlardan biri elektrik faturası desteğidir. Destek miktarının ailedeki kişi sayısına göre değiştiği belirtilerek ihtiyaç sahibi ailelerin elektrik faturalarıyla birlikte PTT'ye giderek bu yardımdan faydalanabileceği ifade edilmiştir.
ELEKTRİK

Ödeme ve başvuru detaylarına ilişkin olarak, devletin elektrik tüketimine göre değişen miktarlarda elektrik faturası yardımı sağladığı belirtilmiştir. Bu doğrultuda, 1 kişilik ailelere 130,09 TL, 3 kişilik ailelere 173,46 TL, 4 kişilik ailelere 216,82 TL ve 5 kişilik ailelere 260,19 TL gibi destekler verildiği ifade edilmiştir. Başvuruların e-Devlet üzerinden yapılabildiği ve kronik hastaların Elektrik Tüketim Desteği için bağlı oldukları SYD Vakfına başvuruda bulunabileceği belirtilmiştir. Başvuruların onaylanması durumunda ödemelerin yine PTT aracılığıyla yapıldığı vurgulanmıştır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN