İş arayanlar dikkat! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı düşük KPSS puanıyla 2431 personel alımı yapacak!

İş arayanlar dikkat! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı düşük KPSS puanıyla 2431 personel alımı yapacak!

,İş arayan insanlar için yüzleri güldürecek haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan geldi. Peki başvuru şartları nedir? Tüm detaylar haberimizde.

İş arayan insanlar kamu kurumlarının internet üzerinden yayımladıkları ilanlarını yakından takip ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesine 2 bin 431 personel alımı yapılacak! Peki şartlar neler? Başvuru ne zaman bitiyor? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana göre 2 bin 431 personel alımı yapılacak. Alımlar farklı kadrolar için olacak. Başvurular 10 Mayıs tarihine kadar Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı'na e-Devlet ile giriş yaparak yapılacak. Başvuru için gerekli olan özel şartlar şu şekilde;

-Aile Sosyal Destek Personeli kadrosu için üniversitelerin Sosyal Hizmet, Sosyal Çalışma, Sosyal Hizmetler, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Aile ve Tüketici Bilimleri, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümlerini tamamlamak, 2022 KPSS puanının en az 60 olması gerekiyor.

-Sosyal Çalışmacı kadrosu için Sosyal Hizmet, Sosyal Çalışma ve Sosyal Hizmetler dört senelik bölümlerinden birini tamamlamak, 2022 KPSS puanının en az 60 olması gerekiyor.

-Psikolog kadrosu için Psikoloji bölümünü tamamlamak ve 2022 KPSS puanının en az 60 olması gerekiyor.

-Fizyoterapist kadrosu için Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon dört senelik bölümlerinden birini tamamlamak ve 2022 KPSS puanının en az 60 olması gerekiyor.

-Çocuk Gelişimcisi kadrosu için Çocuk Gelişimi, Çocuk Sağlığı ve Gelişimi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi dört senelik bölümlerinden birini tamamlamak ve 2022 KPSS puanının en az 60 olması gerekiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Alımları

-Diyetisyen kadrosu için Beslenme ve Diyetetik bölümünü tamamlamak ve KPSS puanının en az 60 olması gerekiyor.

-Öğretmen kadrosu için üniversitelerin Sınıf Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Özel Öğretmenlik, Zihin Engelliler Öğretmenliği, Görme Engelliler Öğretmenliği, İşitme Engelliler Öğretmenliği, Üstün Zekalılar Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Okul Öncesi Çocuk Gelişimi ve Öğretmenliği, Anaokulu Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Ev Ekonomisi Öğretmenliği, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği bölümlerinden birini tamamlamak ve KPSS puanından en az 60 almak gerekiyor.

-Avukat kadrosu için Hukuk Fakültesi mezunu olmak, 2022 puanının en az 60 olması ve Avukatlık ruhsatına sahip olmak gerekiyor.

-Diğer Sağlık Personeli kadrosu için Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Paramedik, Acil Yardım, İlk ve Acil Yardım ön lisans bölümlerinden birini tamamlamak ve KPSS puanının en az 60 olması gerekiyor.

-Hemşire kadrosu için Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri, Sağlık Memurluğu bölümlerinden bitini tamamlamak ve KPSS puanının en az 60 olması gerekiyor.

-Büro Personeli kadrosu için Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Adalet, Genel İşletme, İşletme, İşletmecilik, İş İdaresi, İşletme Yönetimi, İşletme Muhasebe, Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği ön lisans bölümlerinden birini tamamlamak ve KPSS puanının en az 60 olması gerekiyor.

-Tekniker kadrosu için Elektrik veya Elektrik Teknolojisi, Elektronik, Elektrik Elektronik, Endüstriyel Elektronik, Elektronik Teknolojisi, Elektrik ve Elektronik Teknolojisi, Elektrik Elektronik Teknikerliği, Doğalgaz Isıtma ve Sıhhi Tesisat Teknikerliği Programı, Doğalgaz Isıtma ve Sıhhi Tesisat Teknolojisi Programı, Doğalgaz Isıtma ve Sıhhi Tesisat Programı, Yapı Donatım Teknolojisi, Sıhhi Tesisat, Tesisat Teknolojisi, Yapı Tesisat Teknolojisi, Yapı İnşaat, Metal İşleri ön lisans bölümlerinden birini tamamlamak ve KPSS puanının en az 60 olması gerekiyor.

-Teknisyen kadrosu için liselerin Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alan ve Dalları, İnşaat Teknolojisi Alan ve Dalları, Ahşap Teknolojisi Alanı Ahşap Yapı Dalı, Ahşap Teknolojisi Alan ve Dalları, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alan ve Dalları, Metal Teknolojisi Alan ve Dallarından birini tamamlamış olmak, 2022 KPSS puanının en az 60 olması gerekiyor.

-Koruma ve Güvenlik Görevlisi kadrosu için herhangi bir lise mezunu olmak, Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartı olması, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun 10. maddesinde belirlenmiş şartların taşınması, 2022 KPSS puanının en az 60 olması ve cinsiyet şartının taşınması gerekiyor.

-Yurt Yönetim Personeli kadrosu için üniversitelerin Sosyal Hizmet, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümlerinden birini tamamlamak ve KPSS puanının en az 60 olması gerekiyor.

-Destek Personeli Engelli Bakıcısı kadrosu için liselerin Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alan ve Dalları, Acil Tıp Alan ve Dalları, Acil Sağlık Hizmetleri Alanı Acil Tıp Teknisyenliği Dalı, Hemşirelik Ebelik Sağlık Memurluğu Alanı Ebelik Hemşirelik Dalı, Sağlık Hizmetleri Alanı bölümlerinden birini tamamlamak, KPSS puanının en az 60 olması ve cinsiyet şartının taşınması gerekiyor.

-Destek Personeli Yaşlı Bakıcısı kadrosu için liselerin Hasta ve Yaşlı Hizmetleri, Acil Tıp Alanı, Sağlık Hizmetleri Alanı, Hemşirelik Ebelik Sağlık Memurluğu alanı, Sağlık Bakım Teknisyenliği bölümlerinden birini tamamlamak ve KPSS puanının en az 60 olması gerekiyor.

-Destek Personeli Çocuk Bakıcısı kadrosu için liselerin Çocuk Gelişimi ve Eğitim Alanı ve dallarını tamamlamış olmak, KPSS puanının en az 60 olması ve cinsiyet şartının taşınması gerekiyor.

-Destek Personeli Şoför kadrosu için herhangi bir lise mezunu olmak, en az B ve 01-01-2016 tarihinden sonra D1 sınıf ehliyete sahip olmak, başvurunun son gününden itibaren 3 senelik ehliyet sahibi olmak ve KPSS puanının en az 60 olması gerekiyor.

-Destek Personeli Temizlik kadrosu için herhangi bir lise mezunu olmak ve KPSS puanının en az 60 olması gerekiyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN