Polat çifti hakkında şaşırtıcı detaylar! Kolay 'Kara para aklama' yöntemini açıkladı! 'Breaking Bad' detayı dikkat çekti!

Polat çifti hakkında şaşırtıcı detaylar! Kolay 'Kara para aklama' yöntemini açıkladı! 'Breaking Bad' detayı dikkat çekti!

Gazeteci Emrullah Erdinç, katıldığı Katarsis programında Dilan Polat ve Engin Polat'ın tutuklanmasıyla gündeme gelen !kara para aklama! olaylarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Haksız kazancın sisteme nasıl sokulduğuna dair detayları anlatan Erdinç, benzer olaylar yaşanan bir diziye de dikkat çekti.

Fenomen Dilan Polat ve Engin Polat'ın ardından 'Kara para aklama' olayının detayları dikkat çekmeye başladı. Bu davaların yakın takipçisi olan ve kamuoyunu Polat çiftinin davasıyla ilgili bilgi aktaran gazeteci Emrullah Erdinç, Klinik Psikolog Gökhan Çınar'ın sunduğu YouTube'da yayınlanan Katarsis'e konuk oldu. Kara para aklama sürecinin nasıl gerçekleştiğine dair açıklamalarda bulundu.

Fenomen ve güzellik merkezleri sahibi Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılmıştı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyon ile Dilan Polat ve Engin Polat başta olmak üzere Sıla Doğu, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Alper Kürşat Polat, Can Doğu ve Can Polat tutuklanmıştı.

KREM SATIŞI ÜZERİNDEN KARA PARA AKLAMA

Gazeteci Emrullah Erdinç, Gökhan Çınar'a yaptığı açıklamalarda kara para aklamanın en kolay yolunun krem satışı olduğuna söyledi. Erdinç, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: "Çok paran var ama sisteme sokamıyorsun. Sisteme sokmak için güzellik merkezi açarsın temiz ve kirli parayı aynı havuzda aklarsın. Kara para aklamanın yeni yolu güzellik merkezlerinde satılan kremlerdir.

Markalı bir krem satışı yaparsanız bu parayı aklayamazsınız. Distrübütörü ödeme ister sizden ama ben bir krem yaptım diyerek satarsanız parayı aklarsınız."

dgsdgsg.jpg

Emrullah Erdinç, "Krem satışı yaptıktan sonra sahte talepler oluşturursunuz. 1000 kazandıysanız 900 gider gösterir 50 lirasını devlete vergi ödersiniz. 1'e 100 kazanırsınız. Kara para güzellik merkezleri üzerinden aklanır. Günde 750.000 TL harcayan Dilan Polat'tan bulunduğu koğuşta kahve içemeyen bir Dilan Polat'a döndük." dedi.

DİKKAT ÇEKEN BREAKING BAD DETAYI

Erdinç, kara para aklama olayları ile ilgili ünlü Amerikan dizisi Breakin Bad'i işaret etti. Dizide de uyuşturucu üzerinden büyük bir gelir elde ediliyor. Fakat elde edilen bu gelir sisteme sokulamıyor.

Dizide Saul tarafından bir şişe pembe oje, bir tutam pamuk ve bir kutu kulak temizleme çubuğu kullanılarak kara para aklama yöntemi anlatılıyor. Dizide Saul Goodman karakteri, Aaron Paul'un hayat verdiği Jesse Pinkman'a 'Paranı aklaman gerektiğini biliyorsun, değil mi?' diye soruyor.

Pinkman'ın cevabı ise günümüzde yaşanan olayları cevaplar nitelikte oluyor: "Lanet bir manikür salonunu alacak değilim, çıkar aklından bunu."

'NEDEN? DERDİM'

Takipçileriyle geçmiş yaşamını sıklıkla paylaşan Dilan Polat'ın kendisi de anne ve babasız büyümüştü. Dilan Polat için Erdinç, "Kendisini görsem sadece 'neden?' derdim. Sen de annesiz babasız büyüdün. Çocuklarına neden bunu yaptın derdim". ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN