Saksı dibine haşlayıp 1 bardak dökün! Çiçekler ışık hızıyla büyüyor

Saksı dibine haşlayıp 1 bardak dökün! Çiçekler ışık hızıyla büyüyor

Çiçekler şüphesiz ki evlerimizin olmazsa olmazlarıdır. Evlerimizin havasını değiştiren çiçeklerin bakımı ise oldukça zordur. Nazlı olan ve özel bakım isteyen çiçekler istediklerini alamayınca küser ve büyümeyi durdurur. Peki, çiçek bakımında nelere dikkat etmek gerekiyor? Çiçeklerin sağlıklı büyümesi için ne uygulanmalı? İşte, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz çiçeklerinizi coşturacak o doğal karışım...

Evlerimizin güzelliğine güzellik katan çiçeklerin bakımı sanıldığı kadar kolay değildir. Öyle ki bazı çiçekler gerekli bakım ve ilgiyi görmeyince küser ve büyümeyi durdurur. Fakat, solan çiçekleri eski canlılığına kavuşturmak sanıldığı kadar zor değildir.

Solan çiçeklerinizi evde hazırlayacağınız bu basit karışımla eski sağlıklarına kavuşturabilir ve kolaylıkla coşturabilirsiniz. İşte, o basit yöntem...

O MEYVENİN KABUĞUNU DOĞAL GÜBRE OLARAK KULLANIN

Bitkiler için önemli olan potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum ve demir gibi önemli mineralleri içeren muz kabuğu doğal gübre olarak kullanıma birebirdir. Muz kabuğunun içerisindeki mineraller, çiçeklerinizin hızlı büyümesini ve açmasını sağlarken aynı zamanda kurumasının da önüne geçecektir.

Muz kabuğunu çiçeklerinize iki farklı şekilde uygulayabilirsiniz. Bu yöntemlerin ilki şöyledir:

Muz kabuğunu küçük parçalara bölerek çiçeklerinizin dibine gömün. Böylelikle kabuk yavaş yavaş toprağa karışarak, çiçek köklerini besleyecektir.

Bir diğer yöntem ise; kabuklara tencereye koyarak bol suda kaynatmaktır. Kaynayan suyu süzerek çiçek yapraklarına ve toprağa püskürtebilirsiniz. Böylelikle muz kabuğundaki mineraller suyun içinden çiçeklerine geçerek çiçeklerinize canlılık katacaktır.

yeni-proje-1.jpg

MUZ KABUĞU UYGULARKEN BUNLARA DİKKAT!

Muz kabuğu çiçekler için oldukça faydalıdır ancak uygulama esnasında dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar bulunuyor:

- Muz kabuğunu çok fazla kullanırsanız çiçekleriniz yanar ya da böceklenebilir. Bu yüzden abartıya kaçmadan kullanmak önemli.

- Muz kabuğunu organik muzlardan seçmelisiniz. Bu sayede çiçekleriniz kimyasala maruz kalmayacaktır.

- Muz kabuğunu kullanmadan önce iyice yıkayarak kir ve mikroplardan arındırmanız da büyük önem taşıyor.

Bu pratik yöntemi uygulayarak çiçeklerinizin hem coşmasını hem de daha uzun süre canlı kalmasını sağlayacaksınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN