Bakan Ersoy: Deprem bölgesindeki kültürel varlıkların hasar tespit çalışmaları tamamlandı

Bakan Ersoy: Deprem bölgesindeki kültürel varlıkların hasar tespit çalışmaları tamamlandı

Malatya Afet Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy deprem bölgesindeki kültürel varlıklara ilişkin açıklama yaptı. Bölgedeki kültür varlıklarında hasar tespit çalışmaların tamamlandığını söyleyen Ersoy “Gaziantep Kalesi gibi yapılarda restorasyona hızla başlayacağız. Tekrar restorasyon ihaleleri, en hızlı şekilde restorasyonların tamamlanması için çalışıyoruz. Özel mülkiyetteki tescilli yapılara da ayrı paket hazırlıyoruz” dedi.

SALİHA SULTAN

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile birlikte Malatya Afet Koordinasyon Merkezi'nde basın açıklaması yaptı. Deprem bölgesindeki çalışmalar hakkında bilgi veren Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, bölgedeki kültürel varlıklara ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Ersoy, deprem bölgesinde Bakanlığa bağlı bulunan kültür varlıklarının tamamında hasar tespitinin tamamlandığını belirterek, “Çalışmalar hızlı bir şekilde sürecek, restorasyon başlayacak” dedi.

'HASAR TESPİTİ TAMAMLANDI, RESTORASYON BAŞLAYACAK'

Gaziantep Kalesi gibi hasarlı yapılara değinen Ersoy, “Onların restorasyon çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayacağız. Bölgedeki bütün vakıf yapıları ile ilgili tespitlerimiz de tamamlandı, koruma çemberleri oluşturuldu. Tekrar restorasyon ihaleleri, en hızlı şekilde restorasyonların tamamlanması için çalışıyoruz” diye konuştu. Bakan Ersoy, deprem bölgesindeki özel mülkiyetteki tescilli yapılar için de şunları söyledi:

“Bütün deprem bölgelerimizde özel mülkiyetteki tescilli yapıların tespit çalışmalarına da başladık. Özellikle Hatay ve Antakya bölgesinde bu yapılara yarından itibaren uyarı levhaları takmaya başlayacağız. Yarın da Hatay ve Antakya’da bu yapıları yerinde ziyaret edeceğim.

Özel mülkiyetteki yapıların restorasyonu için de ayrı paket de hazırlıyoruz, onlara da maddi ve teknik destek sağlayacağız. Bu çalışmaları tamamladıktan sonra normalleşmeye başlayacağız.”

KILIÇDAROĞLU ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin vurduğu Hatay'daki yıkıma dikkat çekerek, kültürel miras alanlarının korunması için çağrı yapmıştı.

Kılıçdaroğlu, "Yıkılan ibadethane ve kültürel miras alanları derhal koruma altına alınmalı ve tüm parçalar güvenli alanda tutulmalı. Eşsiz Hatay'ı biz yeniden ayağa kaldıracağız, oradaki her bir çakıla ihtiyacımız olacak" ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN