TRT ortak yapımı 36 film 2022’de tam 117 ödül aldı

TRT ortak yapımı 36 film 2022’de tam 117 ödül aldı

TRT ortak yapımı filmler 2022’de ulusal ve uluslararası film festivallerine başarılarıyla damga vurdu. 2022’de 218 festivalde boy gösteren TRT ortak yapımı 36 film toplamda 117 ödüle değer görüldü.

Cannes, Sundance, Venedik, Locarno, Berlin, Toronto, Tokyo ve Saraybosna gibi saygın film festivallerinde yarışan TRT ortak yapımı filmler bu festivallerde adlarından sıkça söz ettirdi.

TRT ortak yapımlarına en büyük ödül ise önce dünya prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali’nde ‘Altın Palmiye Ödülü’nü, ardından Avrupa’nın Oscar’ı olarak görülen Avrupa Film Ödülleri’nden ise ‘En İyi Film’, ‘En İyi Yönetmen’, ‘En İyi Senaryo’ ve ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödüllerini toplayan Ruben Östlund’un ‘Hüzün Üçgeni’ filmiyle geldi.

Altın Küre Ödülleri”nde Müzikal ya da Komedi kategorisinde ‘En İyi Film’ ve ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ adaylıkları olan film, Oscar yarışında ise ana kategoriler içinde favori filmler arasında.

Ortak yapımlar bu yıl Türkiye’nin önde gelen film festivallerinden de övgü topladı. 2022’de başarılı performanslarıyla Antalya, Boğaziçi, İstanbul festivallerinde TRT ortak yapımı ve TRT destekli 17 film, toplamda 32 ödül kazandı.

2022’de 7’si animasyon toplam 18 TRT ortak yapımı film vizyona girdi. Vizyonda bu yıl en çok izlenen ilk 10 filmden 4’ü yerli film olurken, bu 4 filmin 3’ü ise TRT ortak yapımı oldu. TRT ortak yapımı ‘Kesişme: İyi ki Varsın Eren’ filmi, toplam 35 hafta boyunca vizyonda kaldı.

Film, 2 milyon 327 bin 281 kişi tarafından izlenerek 2022’de en çok izlenen 2’nci yapım oldu. TRT ortak yapımı filmler vizyona girdikten sonra yaklaşık 7 milyona yakın seyirci tarafından izlenerek, gişede başarılarını bir kez daha kanıtladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN