Pedofiliye karşı yapay zeka ile mücadele

Pedofiliye karşı yapay zeka ile mücadele

Almanya’da pedofili suçlara karşı yapay zekayı kullanarak mücadele etmeyi mümkün kılan bir yasa çıkacak.

KARAR/ALMANYA

Federal Alman Adalet Bakanlığı pedofili suçlarla mücadele etmek için yapay zekayı kullanmak üzere bir yasa tasarısı hazırlığı içinde. Bu yasaya göre güvenlik güçleri pedofili suçluluları tespit edebilmek için yapay zeka ile üretilmiş pedofil içerikler üreterek internete koyacak.

Pedofili suçlara takip eden polislerin karşılaştıkları engellerin başında darknet isimli yasadışı platformlara girebilmek için kendilerinin de pedofil içerikler sunmak zorunda olmaları geliyor. Bu platformalara yeni giren kişilerin kabul görmek ve şüphe uyandırmamak için ilk aylarda düzenli pedofili paylaşımlar yapması gerekiyor.

Pedofil içeriklerin oluşturulması için iki teknik bulunuyor. Birincisinde resim ve videolar tümden  sentetik olarak oluşturulabiliyor. Bir ikinci yöntem de güvenlik güçlerinin elde ettiği pedofil içeriklerden yapay zeka ile yeni resim ve görüntülerin oluşturulması.

Yasa henüz tam olarak hazır değil. Ancak bu uygulamanın bir takım ahlaki sakıncaları da bulunuyor. Yapay zekanın mevcut materyallerden yeni resim ve görüntüler üretmesi durumunda, gerçekten zarar görmüş çocukların resimlerinden de istifade edilmiş  olacak.

Öte yandan devlet eliyle darknette yayınlanan bu resimlerin pedofiller tarafından dağıtılması da söz konusu. Bu da bu resimlerden esinlenilerek gerçek resim ve görüntülerin yayınlanmasına neden olabilir. Ancak polisin yapay zeka görüntüleri ile darknete girmekten öte fazla bir imkanı da bulunmuyor.

Benzeri bir çalışma ise klasik yöntemlerle Hessen polisi tarafından 2012 yılında gerçekleştirildi. Makyajla ergen erkek görüntüsü verilen kadın polisler arka planda çocuk odası görüntüsü ile internette pedofili avına çıkmış ve 39 zanlının yakalanmasını sağlamışlardı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN