Anadolu'nun saklı hazinesi o bitkinin yüzüne bakmıyoruz! Oysa vücutta müsilaj görevi yapıyor, faydaları say say bitmiyor

Anadolu'nun saklı hazinesi o bitkinin yüzüne bakmıyoruz! Oysa vücutta müsilaj görevi yapıyor, faydaları say say bitmiyor

Anadolu'nun saklı hazinesi o ebegümecinin faydalarını pek çok kişi bilmiyor. Her yerde yetişen mucize bitki ebegümeci insan sağlığına oldukça çok faydası var. Vücutta müsilaj görevi yapıyor. Çayı da ayrı lezzetli

Vücut 3/4 oranında sudan oluşur ve bu suyun da bir kısmı mukustur. Mukusun iyisi faydalı, kötüsü zehirlidir. Ebegümeci çiçeği vücuttaki kötü mukusu iyi mukusa çevirir. Buna da müsilaj yenileme etkisi denir.

Bu etkiyle vücuttaki tüm kuruluğu (kuru öksürük, varis, kramp, iç organ taşları, adet olamama, kabızlık, kırışıklık, genital kuruluk vb.) iyileştirici özelliktedir.

Motorun yağı ne ise kalbin yağı da müsilajdır. Bu sebeple kalbi güçlendirir, performansını arttırır. Alıç yaprağı, kişniş, mahlep, zerdeçal, ebegümeci beraber terkibe girer.

ebegumeci.jpg

Üst solunum yolunda koruyucu tabaka oluşturur. Bu da akciğer, yutak ve gırtlak kanserlerinde önleyici etki gösterir. Bu kanserlere de ebegümeci, ardıç tohumu, mercanköşk, tıbbî zerdeçal tedavisi uygulanır.

Vajinal kaşıntı, genital siğil, idrar yolu enfeksiyonu şikayetlerinde aynısefa, lavanta, ebegümeci, tıbbî karanfil ile oturma suyu yapılır. Hem kötü kokuyu giderir hem genital sıvıları yeniler, iyileştirir.

PEK ÇOK İLDE ÇAY OLARAK KULLANILIYOR

Erzincan, Giresun, Çanakkale, Kırklareli, Trabzon yörelerinde ebegümeci çiçekleri çay olarak tüketimi ve suyunun vajina lavajı uygulaması kadınlarda adet düzensizliklerini ve en çok da kısırlığı tedavi amacıyla kullanılmıştır (Tuzlacı, 2006; S: 183-189).

EBEGÜMECİNİN ÇAYI NASIL YAPILIR?

Çiçekler 10 dakika demlenir; su ve un ile karıştırılır. Bir miktar çok acı pul biber eklenir, lapa yapılır. Göbek deliğine sarılırsa haricen karın ağrısını keser. Dahilen yenirse helikobakter piloriyi yok eder.

Bir avuç çiçek alınır, mercanköşk ve bilye kekik ile 10 dakika demlenir ve çayı içilir, içerideki iltihabı kurutur. Çaydanlıkta kalan posa ise köpek memesi, çıban gibi iltihaplı yaralara basılır ve sarılır. Bu da dış iltihabı kurutur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN