Bolu'da gizemli hastalığa yakalanmışlardı: 6 çocuk Ankara'da izleniyor

Bolu'da gizemli hastalığa yakalanmışlardı: 6 çocuk Ankara'da izleniyor

Bolu'da birkaç gün önce onlarca kişide görülmeye başlanan gizemli hastalık endişelere neden oldu. Kanlı ishal nedeniyle hastanelere başvuran vatandaşlarda bir süre sonra böbrek yetmezliği de görülmeye başlandı. Cebeci Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tanıl Kendirli, gizemli hastalığa yakalanan çocuklarla ilgili olarak, "3 hasta yoğun bakımda, 3 hasta Çocuk Nefroloji Servisinde izlenmektedir. Hastalardan 5’inin diyaliz ihtiyacı olmuştur" dedi.

Ankara Üniversitesi Cebeci Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tanıl Kendirli, Bolu'da yaklaşık 20 çocukta görülen kanlı ishal ve buna bağlı olarak yaşanan böbrek yetmezliği ile ilgili olarak açıklama yaptı.

Teşhisi tam olarak konulamayan hastalıkla ilgili konuşan Kendirli, "Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi ve Çocuk Nefroloji Servislerinde Bolu’daki kanlı ishal ve bu ishalle ilişkili böbrek yetmezliği tablosu ile başvuran 6 hasta izlenmektedir" dedi.

"3 HASTA YOĞUN BAKIMDA"

3 hastanın yoğun bakımda olduğunu açıklayan Kendirli, "3 hasta Çocuk Nefroloji Servisinde izlenmektedir. Hastalardan 5’inin diyaliz ihtiyacı olmuştur" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN