Canan Karatay kadın erkek herkesi uyardı! Zeytini sakın böyle yemeyin: Öyle bir hastalığa yol açıyor ki...

Canan Karatay kadın erkek herkesi uyardı! Zeytini sakın böyle yemeyin: Öyle bir hastalığa yol açıyor ki...

Son günlerde Prof. Dr. Canan Karatay'ın zeytinle ilgili açıklamalarıyla herkes şaşkına döndü. Zeytin, kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak bilinirken, ortaya atılan iddialar zeytinin aslında bir tehlike kaynağı olabileceğini gösteriyor. Karatay'ın belirttiğine göre, eğer zeytini yanlış şekilde tüketirseniz...

Sabah kahvaltıları, güne enerjik başlamamızı sağlayan önemli bir öğündür. Özellikle hafta sonları, sevdiklerimizle bir araya gelerek zengin kahvaltı sofraları hazırlamak ayrı bir keyiftir.

Kahvaltılarımızda genellikle zeytin, peynir gibi yiyecekler yer alır. Ancak, Prof. Dr. Canan Karatay'ın açıklamalarına göre, zeytini yanlış şekilde tüketebiliyoruz. Karatay, zeytinleri sudan geçirip sofraya koymanın yanlış bir yöntem olduğunu belirtiyor.

ZEYTİNİ BU ŞEKİLDE TÜKETİN

zeytin

Zeytindeki büyük sırrı paylaşan Karatay, "ZEYTİNİN TUZU ÇIKARMAYIN!" diyerek uyarıda bulunuyor. Zeytinleri tuzunu çıkarmak için suda bekletmek sağlığı riske atabileceğini söylüyor. Ayrıca çamaşır suları, bulaşık suları gibi temizlik malzemelerinin içindeki zehirli maddelerle temas etmek de sağlığımızı olumsuz etkileyebilir.

Zeytinin sağlık açısından faydaları da oldukça önemlidir. İçerdiği maddeler sayesinde kansere karşı koruma sağlar, göz sağlığını destekler, kemik gelişimine yardımcı olur ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Zeytin, aynı zamanda antioksidan açısından zengin olup kalp hastalıkları ve kronik hastalıkların oluşumunu engeller.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN