Cildinizde leke varsa bu tarif tam size göre! Lekeleri yok etme süresi sadece 10 dakika: Cildiniz bebek gibi olacak!

Cildinizde leke varsa bu tarif tam size göre! Lekeleri yok etme süresi sadece 10 dakika: Cildiniz bebek gibi olacak!

Cilt lekeleri insanların genellikle istemeyeceği durumlardan birisidir. Cildin yeterli düzeyde bakımlı olmaması veya akneli olmasından dolayı kaynaklanabilir. Yüz hatlarının oldukça hassas olmasıyla birlikte lekeler kolaylıkla görünebilir. Cilt bakım ürünlerinin de ateş pahası olduğu dönemlerde ise uzmanlar doğal tarifleri paylaştı. Doğal yöntemler ile birlikte bebek gibi kusursuz bir cilde kavuşun. İşte tüm detaylar...

ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağının içerisinde bol miktarda E vitamini bulunur. Bu sayede cildin nem depolamasını sağlar ve kuru cildi tamimiyle onarır.

Cildinizde oluşabilecek erken kırışıklığı ve yaşlılık belirtilerini önemli ölçüde engeller. Hücre yenileme özelliği ile birlikte cildinizde oluşan koyu lekelerin görünümünü büyük oranda azaltarak cilt tonunu dengeler.

tea-tree-oil-green-leaves-essential-acne-soothes-natural-remedies.jpg

ÇAY AĞACI YAĞI

Cilt bakımında en etkili olanlardan birisi de çay ağacı yağıdır. Çay ağacı yağının mikrop öldürücü ve iltihap giderici özelliği bulunur. Cildinizde akne, siyah nokta ve sivilcenin çıkması durumunda cilt bakım uzmanları tarafından önerilir.

Aynı zamanda UV ışınlarının ciltte sebep olduğu tahriş ve erken yaşlılığa engel oluyor. İki tatlı kaşığı bal içerisine 5 damla ekleyerek lekeli olan bölgeye uygulamanız gerekir. Günde 1 defa uygulamanız önerilir.

omr-review-essentialoil-4-ylangylang.jpg

YLANG YLANG YAĞI

Ylang Ylang yağı cildinizi bebek gibi pürüzsüz bir hale getirmek için oldukça tavsiye edilir. Antiseptik ve Antibakteriyel özelliği ile birlikte cilt görünümünü büyük oranda düzenler. Sivilceleri ve lekeleri iyileştirir.

Cildinizin üzerinde oluşan egzama gibi sorunları da çözebildiği ifade ediliyor. Uçucu yağlar kategorisinde yer alan ylang ylang yağı doğrudan cilde uygulanmaz. Bu yağ 3 damla bir çay bardağı veya suya karıştırılarak kullanılır.

fki1ttrvuae-17y.jpg

OKALİPTUS YAĞI

Okaliptus yağı cildiniz için önerilen yağlardan birisidir. İltihap giderici özelliği ile birlikte büyük ve ağrı yapan sivilceleri doğal yoldan hallede. Cildi koruyan bu yağ yenilenme ve onarılmada oldukça etkilidir.

Ciltte yer alan fazla yağı ve kiri arındırarak akne ve sivilce gibi oluşumların önüne geçer. Okaliptus yağının kullanımı için 1-2 damla okaliptus yağını bal ve limon ile karıştırmanız gerekir. Daha sonrasında cildinize masaj yaparak sürmeniz ve 5-10 dakika içerisinde ılık su ile temizlemelisiniz. Haftada 2-3 kere bu işlemi uygulayabilirsiniz.

NOT

Hassas bir cildiniz, alerjik ve akneye meyilli bir cildiniz varsa bu işlemleri yapmadan önce bir uzmana danışmanız tavsiye edilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN