Gebelikte süt içmek şart

Gebelikte süt içmek şart

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Gıda Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Gökçen Özüpek, hamilelikte protein ihtiyacınız normalden fazla olduğunu belirterek tahılların, süt ve türevleri ile birlikte tüketilmesinin ise aminoasit dengesizliğinin giderilmesini sağladığını söyledi.

Gebelik ve emzirme döneminde annenin sağlıklı ve dengeli beslenmesinin önemini vurgulayan Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Gıda Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Gökçen Özüpek bu dönemde protein ihtiyacının arttığını kaydetti.

Günlük proteinin 3’te 1’inin mutlaka hayvansal kaynaklardan karşılanması gerektiğini vurgulayan Özüpek, tahılların, süt ve türevleri ile birlikte tüketilmesinin ise aminoasit dengesizliğinin giderilmesini sağladığını aktardı. Buna en güzel örnek yiyeceklerin ise kurufasulye ve pirinç pilavı olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN