Karaciğeri resmen bitiriyor! Seve seve yiyoruz ama zehir çıktı: Bir kaşığı bile ciğerleri içten içe çürütüyor

Karaciğeri resmen bitiriyor! Seve seve yiyoruz ama zehir çıktı: Bir kaşığı bile ciğerleri içten içe çürütüyor

Vücut için oldukça önemli bir organ olan karaciğer insan sağlığı üzerinde kritik görevlere sahiptir. Dolayısıyla sağlıklı bir karaciğer sağlıklı vücutları oluşturur. Akşam bu besin ise karaciğere ciddi derecede zarar veriyor. Her ne kadar severek tüketirsek de bir kaşığı bile ciğerleri çürütebiliyor. İşte detaylar…

Karaciğer, tek organ olarak kendini yenileyebilen özelliğine sahiptir. Hem tek olmasıyla hem de işlevleriyle insan vücudu için çok önemli bir organdır. Dolayısıyla karaciğerin sağlıklı bir yapıda olması insanların sağlıkları açısından kritik bir konudur. Karaciğeri doğrudan etkileyen faktörlerden biri tükettiğimiz yiyeceklerdir. Yediğimiz yiyeceklerle içtiğimiz içeceklerle karaciğer sağlığına dışarıdan destek verebilirken aynı zamanda zarar da verebiliriz. Karaciğer sağlığına zarar veren gıdalar arasında severek tükettiğimiz besinler bulunmaktadır. Her ne kadar güzel tatlılara da sahip olsalar karaciğer için doğru seçim değiller. İşte karaciğer sağlığına zarar veren o besinler…

yeni-proje-4-003.jpg

KARACİĞER SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN BESİNLER

Sabah'ta yer alan habere göre, gofret, çikolata, şekerli kurabiye ya da şekersiz kurabiye gibi hazır gıdalar içerisinde rafine şeker ve doymamış yağ bulundurur. Bu durum sindirim mekanizmasını sekteye uğramasına neden olurken söz konusu bu gıdaları sık sık tüketmek karaciğerde yağlanmaya ve yüksek kolesterole yol açar.

yeni-proje-5-001.jpg

OBEZİTE HASTALIĞI KARACİĞERE ZARAR VEREBİLİR

Obezite, kişilerin dengesiz beslenmesi sonucunda ortaya çıkan bir kilo problemidir. Bu hastalık karaciğer sağlığını tehdit eden bir hastalıktır. Obezite, insan vücudunda yağ birikimine neden olduğu için karaciğerde yağlanmaya ve büyümeye yol açar.

KARACİĞER SAĞLIĞINI DESTEKLEYECEK BESİNLER

LİFLİ GIDALAR

Karaciğerin sağlıklı çalışmasını destekleyen yiyeceklerin başında yüksek miktarda lif içeren besinler gelmektedir. Bu kapsamda sabah kahvaltılarında tüketilecek olan bir kase yulaf ezmesi bir yandan uzun süre tokluk hissi sağlayacağı gibi bir yandan da karaciğer sağlığına destek verecektir.

ENGİNAR

Karaciğeri temizleme konusunda oldukça faydalı olan enginar, bunun yanı sıra safranın kolay iletimine katkı sağlar. Enginarın içerisinde bulunan bileşenler sadece karaciğer için değil safra kesesi, böbrek, sindirim sistemi içinde oldukça değerlidir.

YEŞİL ÇAY

Diyet listelerinin baş tacı olan yeşil çay içerisinde kateşin bulundurur. Bu madde oldukça güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Kişilerin düzenli olarak yeşil çay tüketmesi karaciğer sağlığına iyi gelirken kanser türlerine karşı vücuda koruma sağlar.

KAHVE

Birçok kişinin vazgeçilmez içeceği olan kahve yapılan bazı araştırmalara göre karaciğer sağlığını olumlu yönde etkileyebilir. Araştırmalar, günde 2 ila 3 bardak kahve tüketiminin karaciğer sağlığını olumlu yönde etkileyebileceğini söylüyor. Lakin bu konuya ilişkin daha detaylı ve daha kesin çalışmalara ihtiyaç duyuluyor.

SU

Karaciğer sağlığının korunmasında kişilerin yapabileceği en önemli şey düzenli ve yeterli miktarda su tüketimidir. Sağlıklı bir birey gün içerisinde 2 ila 2,5 litre su tüketmelidir. Ok söz konusu bu miktar vücut fonksiyonlarını desteklerken metabolizmayı düzene sokar. Su tüketimi vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasına yardımcı olurken karaciğer sağlığı içinde oldukça önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN