Prof. Dr. Canan Karatay uzak durduğu 4 meyveyi açıkladı! Yazın onları baş tacı ediyoruz ama evinize bile sokmayın

Prof. Dr. Canan Karatay uzak durduğu 4 meyveyi açıkladı! Yazın onları baş tacı ediyoruz ama evinize bile sokmayın

Yaz mevsimi, meyve çeşitliliğinin ve alımının zirve yaptığı bir dönemdir. Prof. Dr. Canan Karatay, yazın hangi meyvelerden kaçınılması gerektiği ve hangi miktarlarda tüketilmesi gerektiği konusunda rehberlik etti.

Meyvenin sağlık için faydalı olduğunu kabul etmekle yetinmemek gereklidir, özellikle doğal, ilaçsız meyvelerin büyükşehirlerde bulunmasının giderek zorlaştığı düşünülürse. Meyve tüketirken dikkat etmemiz gereken bazı hususlar bulunmaktadır.

Prof. Dr. Canan Karatay, Youtube kanalında, kirazla başlayarak hangi meyvelere karşı temkinli olmamız gerektiğini belirtti.

Karatay, özellikle diyabet hastalarının kirazdan uzak durması gerektiğini vurguladı ve "ara öğünler tehlike yaratır" diyerek uyarıda bulundu. Akşam yemeğinin ardından meyve tüketimini tehlikeli olarak nitelendirdi.

Vişnenin son derece sağlıklı olduğunu dile getiren Canan Karatay, şekersiz şekilde kaynatılan vişne suyunun faydalarına işaret etti.

2-003.jpg

Karatay, kayısının zerdaliye kıyasla daha yüksek oranda şeker içerdiğini belirtti ve mümkün olduğunda zerdali tüketmeyi önerdi.

Genetiğiyle oynanmış bir meyve olan nektarin yerine şeftali tüketilmesi gerektiğini söyleyen ünlü doktor, bu konuda uyarıda bulundu.

Ürik asit ve trigliserid seviyelerini yükseltme potansiyeli nedeniyle kavun, karpuz, incir ve üzümün dikkatli bir şekilde tüketilmesi gerektiğini belirtti.

Bu dört meyvenin sadece hastalar tarafından değil, sağlıklı bireyler tarafından da dikkatle tüketilmesi gerektiğini belirtti.

Böğürtlen, mürdüm eriği ve karadut gibi koyu renkli meyveleri tüketmeyi önerdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN