Telefon boyun fıtığına yol açabilir

Telefon boyun fıtığına yol açabilir

Prof. Dr. Berna Tander, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 20’si ile yüzde 70’inin yaşamlarının bir evresinde boyun ağrısı yaşayacağının tahmin edildiğini söyledi. Telefonun yanlış kullanımının boyun tutulmasına yol açtığını belirten a Tander, “Boyun tutulması tehlikeli olmamasına rağmen yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir sağlık sorunudur” dedi.

Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 20’si ile yüzde 70’inin yaşamlarının bir evresinde boyun ağrısı yaşayacağının tahmin edildiğini dile getiren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Berna Tander, “Boyun tutulması tehlikeli olmamasına rağmen yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir sağlık sorunudur” ifadesini kullandı.

Telefonun yanlış kullanımının boyun tutulmasına yol açtığını belirten Prof. Dr. Tander, “Son yıllarda hayatımıza giren ‘cep telefonu boyun hastalığı’; ilerlemiş olgularda şiddetli baş ağrısına, kollarda uyuşma ve karıncalanmaya, kuvvet kaybına, disk hasarlarına ve ciddi boyun fıtıklarına neden olabilmektedir” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN