Uzman isimden aşı çağrısı geldi! Yılda 300 bine yakın can alıyor... Duyanlar hastanenin yolunu tutacak

Uzman isimden aşı çağrısı geldi! Yılda 300 bine yakın can alıyor... Duyanlar hastanenin yolunu tutacak

Uzman doktor tarafından aşı hakkında bilgiler paylaşıldı. Yılda yaklaşık olarak 300 bine yakın can alan bu vakaların artmaması için önemli olduğuna vurgular yapılıyor. Her sene ortalama 300 - 500 milyon insan bu hastalığa yakalanıyor. Geç olmadan aşınızı yaptırın. İşte tüm detaylar...

Yıla yüz milyonlarca vakaya rastlanırken, bu vakalardan büyük oranda ölüm yaşanıyor. Uzman doktor tarafından aşı çağrısı yapılarak, ölüm ya da vaka sayısının düşürülmesi hedefleniyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Dilek Leyla Mamçu, aşı hakkında bilinmeyenleri paylaştı.

YILDA 300 BİN KİŞİNİN CANINI ALIYOR

Aşının önemine vurgu yapan Dr. Mamçu, dünya üzerinde her yıl yaklaşık olarak 300 milyon ile 500 bin arasında vakaya rastlanıyor. Bu vakaların ise yaklaşık olarak 200 bin ile 300 bin arasının hayatını kaybettiği gözlemleniyor.

Virüs hastalığı nedeniyle aşı çağrısında bulunan uzman isim, grip aşısı olmayanlara seslendi. Oldukça bilinen bir hastalık olan grip, sürekli olarak mutasyon geçirerek farklı şekillerde karşımıza çıkıyor.

t25-grip-asisi-yaptiranlara-o-980.webp

VİRÜSÜN ETKİLİ OLDUĞU YAŞ GRUBU

Özellikle belirli yaş gruplarında etkili olan grip hakkında Dr. Mamçu, "Küçük çocuklarda orta kulak iltihabı, zatürre, bademcik gibi enfeksiyonlara neden oluyor. Bazen hastaneye yatış olduğunu biliyoruz. Ayrıca erişkinlerde, başka hastalığı olan kişilerde çok daha ağır zatürrelere hatta ölümlere neden olabildiğini biliyoruz. Ağır komplikasyonlar korunmak ve hastalıkları hafif geçirmek için mutlaka grip aşısı olmalıyız.” ifadelerini kullandı.

immunity-face-with-bacteria-and-viruses-in-air.jpg

O TARİHE KADAR AŞILARINIZI OLUN

Ekim ayı ile birlikte başlayan grip mevsimi, aralık aylarında artar. Nisan ve mayıs aylarına doğru ise oldukça azalarak sonlanır. Eylül ya da ekim ayı gibi grip aşılarının yapılması gerektiğini paylaştı.

Aşının etkili olması için zamanında ve yeterince yaptırılması gerekiyor. Başarı oranına göre yüzde 70 - 80'in üzerinde gribe karşı koruma sağlar. Risk grubunda olanların aşılarını tamamlanmamış olması halinde Ocak, Şubat aylarına kadar aşılarını yaptırmalarını tavsiye etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN