Yağışlar İstanbul'un barajlarına yaradı mı?

Yağışlar İstanbul'un barajlarına yaradı mı?

Mega kent İstanbul'da geçen hafta 11 Kasım Cumartesi gününden bu yana, son 13 günde düşen yağışın ardından İSKİ, son veriyi açıkladı. İşte 'Yağışlar İstanbul barajını doldurdu mu?' sorusunun cevabı...

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, İstanbul'daki barajların doluluk oranını açıkladı. 11 Kasım Cumartesi günü öğleden sonra başlayan ve aralıklarla devam eden şiddetli sağanağın ardından İstanbul'daki barajların doluluk oranındaki artış sürdü.

İstanbul'da şiddetli sağanaktan önce, 11 Kasım Cumartesi günü sabah saatlerinde, barajların doluluk oranı yüzde 16.18'di. Dün sabah bu oran, yüzde 23.25'e çıkmıştı.

İSKİ'NİN SON VERİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

DOLULUK ORANI YÜZDE 23.78 OLDU

Son 13 günde, aralıklarla süren yağışın ardından bu sabah, 23 Kasım itibariyle doluluk oranı yüzde 23.78'e yükseldi.

Başka bir ifadeyle 11 Kasım'dan bu yana kente düşen sağanak, İstanbul'un barajlarında yüzde 7.6 artış sağladı.

Öte yandan Meteoroloji'den alınan bilgiye göre bu hafta içi de mega kent yağış ve barajların doluluk oranında artış bekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN