AKOM'dan İstanbul için kritik uyarı: O güne kadar donacağız!

AKOM'dan İstanbul için kritik uyarı: O güne kadar donacağız!

Yurt genelinde etkili olan kuvvetli yağış ve fırtına hayatı durma noktasına getirirken AKOM'dan İstanbul için kritik uyarılar geldi. İstanbul'a karın yağmasını beklediklerini söyleyen yetkililer salı gününe kadar sıcaklıkları kış değerlerinde olacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi yağışların şehrin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmurun geleceğini işaret etti. Karın kapıya dayandığını söyleyen AKOM vatandaşları uyardı.

yeni-proje-2-002.jpg

İBB AKOM’dan yansıyan verilere göre, İstanbul, güne 7°C civarına gerileyen hava sıcaklıkları ve çok bulutlu bir gökyüzü ile başladı. Gün boyu aralıklar hafif yağış geçişlerinin yaşanması beklenirken sıcaklıkların 6°C’ler civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Dün etkili olmaya başlayan Lodos yönlü rüzgâr, bugün ilk saatlerden (3:00) itibaren kuvvetini arttırarak yağış ile birlikte kısa süreli hamlelerle tam fırtına (60-90km/s) şeklinde etkili oldu.

Hâli hazırda fırtına etkisini kaybederken rüzgârın öğle saatlerine kadar kuzeyli yönlerden kuvvetli şekilde (30-50km/s) esmeye devam edeceği beraberinde aralıklarla hafif yağış geçişleri yaşanacağı tahmin ediliyor.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR BEKLENİYOR

Yağışların şehrin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Fırtına ve yağışlı havanın akşam saatlerinden itibaren İstanbul’u terk etmesi beklenirken, sıcaklıkların Salı gününe kadar kış değerlerinde (4-8°C) seyretmeye devam etmesi öngörülüyor. İstanbul’da hava sıcaklıklarının 10 Aralık’a kadar (bugün ve yarın hariç) mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

İBB EKİPLERİ TÜM OLUMSUZLUKLARA KARŞI SAHADA

Beklenen fırtına ve sağanak yağış nedeni ile yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı hazırda bekleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise 5 bin 318 personel, 2.016 araç ve iş makinesi ile il genelinden alınan ihbarlara müdahale ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'a giriş yapan kuvvetli fırtına ve karla karışık yağmurla ilgili Vali Davut Gül ile koordineli olarak çalışma yaptıklarını duyurdu. İmamoğlu, "Olası kış koşullar için düzeyde bir iş birliği ve çalışmayla hazırlık yapıyoruz" şeklinde konuştu.

yeni-proje-3-002.jpg

Meteroroloji Genel Müdürlüğü ise 25 Kasım Cumartesi günü için 64 ile turuncu ve sarı kodlu uyarıda bulunmuştu.

SARI KODLU UYARI VERİLEN İLLER

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Artvin, Aydın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, K.Maraş, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Yalova, Karabük, Osmaniye ve Düzce

TURUNCU KODLU UYARI VERİLEN İLLER

Antalya, Balıkesir, Giresun, Gümüşhane, Muğla, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN