İzmir'in 3 ilçesi o metroyla birbirine bağlanacak! Tunç Soyer tarih vererek müjdeledi: "Hayırlı uğurlu olsun"

İzmir'in 3 ilçesi o metroyla birbirine bağlanacak! Tunç Soyer tarih vererek müjdeledi: "Hayırlı uğurlu olsun"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden vatandaşı rahatlatacak proje duyuruldu. Tunç Soyer tarih vererek metro hattını müjdeledi. İzmir'in 3 ilçesini birbirine bağlayacak metro hattı için şimdiden hayırlı olsun söylemleri başladı. İşte metronun açılacağı tarih...

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birçok belediyeden yeni projeler duyuruluyor. Bu projelerden birisi de İzmir'den geldi. Tunç Soyer, yakın zamanda açılacak metro hattı için tarih paylaştı. Bu metro hattıyla beraber 3 ilçe birbirine bağlanacak. Peki, hangi ilçeler bağlanacak?

YENİ METRO HATTI HAYIRLI OLSUN

Metro yatırımlarının peş peşe duyurulduğu günlerde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden halka "oh" çektiren proje duyuruldu. İzmir'in Bornova ilçesi, Evka 3 ilçesi ve Narlıdere ilçesini birbirine bağlayacak metro hattı paylaşıldı. Hem istasyon hem de peyzaj çalışmalarının sürdüğü vakilerde açılışa sayılı günler kaldı.

izmir-in-rayli-sistemleri-1.jpg

7 İSTASYON OLACAK

İzmir halkına sunulan projede toplamda 7 istasyon yer alacak. Metro hattı Evka 3'ten başlayarak Fahrettin Altay'da bitecek. İstasyonlar ise; Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar, Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık olarak paylaşıldı. Tünel çalışmalarının tamamlanmasıyla beraber 14,5 kilometre tünel açıldı.

İşletmeye açılmasıyla birlikte günlük ortalama 170 bin yolcu kapasitesine ulaşması öngörülüyor. Bolçova ve Kaymakamlık istasyonlarında 219 araç kapasiteli iki ayrı otopark yapılacak.

m-2.jpeg

HAT UZUNLUĞU 47 KİLOMETRE

Bornova ilçesiyle Narlıdere ilçesi arasında toplamda 27 kilometrelik kesintisiz raylı sistem halka nefes aldıracak. Güvenli, konforlu, çevreci ve ekonomik bir şekilde toplu taşıma işlevi görecek. İlk duraktan binen yolcu son durağa 45 dakika içerisinde ulaşması hedefleniyor. İki uç arasındaki mesafenin 47 kilometre olduğu öğrenildi. Trafik sorununu kökten çözecek bu detaya göre, motorlu taşıtlarla bu yolculuk yoğun trafikte 1,5 - 2 saat kadar sürüyor.

O TARİHTE TEST EDİLECEK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in açıklamalarına göre, yeni metro hattının Şubat ayında Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı tarafından test edilmeye başlanacağını duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN