TOKİ mağdurlarından Kocaeli'de eylem: Belediye şantiyeye, şantiye belediyeye suç atıyor

TOKİ mağdurlarından Kocaeli'de eylem: Belediye şantiyeye, şantiye belediyeye suç atıyor

Kocaeli'nin İzmir ilçesinde TOKİ konutları 3 yıldır hak sahiplerine teslim edilmeyince mağdurlar şantiyede eylem yaptı. Hem kiraları hem de evlerin geri ödemesini yapan hak sahiplerinin basın açıklamasına jandarma izin vermedi. Mağdurlardan İshal Arda Aslan, "Evler hazır bitmiş durumda, sadece elektrik sayaçları takılacak, abonelikler yapılacak. Şantiye suçu belediyeye belediye suçu şantiyeye atıyor. Hak sahipleri olarak mağduruz" ifadelerini kullandı.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinin Sepetçiler bölgesinde yapılan TOKİ konutları 3 yıldır hak sahiplerine teslim edilmedi. Hem kirasını ödeyip hem de evlerin geri ödemesini yapan hak sahipleri, artık dayanacak güçlerinin kalmadığını ve bir an önce evlerinin teslim edilmesiyle talebiyle eylem yaptı.

2020’de kuraları çekilen ve 2022 yolundan bu yana geri ödemeleri tapılan konutların ne zaman teslim edileceği ile ilgili bilgi verilmezken, jandarma hak sahiplerinin açıklama yapmasına da izin vermedi.

'EVLERİN TESLİM SÜRECİ HER DEFASINDA ERTELENİYOR'

Artı Gerçek'ten Süriye Çatak'ın haberine göre, jandarmanın izin vermemesi üzerine bir süre konutların şantiyesinden ayrılmayanlar adına açıklama yapan İshak Arda Aslan, 2 yılı aşkın süredir ödeme yaptıkları evlerinin ne zaman teslim edileceği ile ilgili bilgi verilmediğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Evlerin teslim süreci her defasında erteleniyor ve bilgi almak istediğimizde bilgi verilmiyor. İstanbul TOKİ Proje Uygulama Dairesine giderek bilgi aldık. Şu anki süreç Kocaeli Büyükşehir belediyesinde dediler.

Daha önce Kocaeli Büyükşehir belediyesine dilekçe verdik. AK Parti il başkanı Şahin Talus’a dilekçe verdim. Ama bir cevap gelmedi. Evler hazır bitmiş durumda, sadece elektrik sayaçları takılacak, abonelikler yapılacak. Şantiye suçu belediyeye belediye suçu şantiyeye atıyor. Her defasında bir belirsizlik var. Hak sahipleri olarak mağduruz. Durum çok ciddi sürekli ev sahipleri kiracılar kavga ediyor. Bu süreçte çok ciddi sıkıntı yaşanmadan evlerimiz teslim edilmeli. Yerel yönetimlere sesleniyoruz. Lütfen sorunumuzu çözün"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN