Trabzonspor’dan forvet hamlesi

Trabzonspor’dan forvet hamlesi

Gelecek sezon hazırlıklarını deneyimli teknik adam Bjelica ile Slovenya’da devam eden Trabzonspor’da transfer çalışmaları devam ediyor. Kadrosuna birçok ismi katan Fırtına, son olarak forvette Duvan Zapata için devreye girecek.

Geride kalan sezonda gösterdiği performansla taraftar ve camiasını memnun edemeyen Trabzonspor’da yapılan hatalar tekrarlanmak istenmiyor. Hırvat teknik adam Nenad Bjelica yönetiminde Slovenya’da kamplarına devam eden Bordo-Mavililer, takımda yapılacak birçok değişiklikle takımın çehresini değiştirecek. Geçen sezonun başında takıma katılan oyuncuların yarısından fazlasıyla yolları ayırmanın planını yapan Karadeniz ekibi, alınacak yeni oyuncuların maliyetlerini de düşünecek. İlk olarak Bartra ile sözleşme feshi gerçekleştiren Trabzonspor, Bartra’nın ardından Maxi Gomez’i de takımdan göndermek istiyor. Gomez’in de takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılırken henüz forvete transfer yapmayan Trabzonspor’un forvet hamlesi yapması bekleniyor.

Birçok oyuncuyla görüşmeler gerçekleştiren Bordo-Mavililer tecrübesiyle Fırtına’ya katkı verecek isimlere yönelme kararı aldı. Bjelica’nın da onayına sunulan en yeni isim ise İtalya’da futbol oynayan Kolombiyalı forvet Duvan Zapata oldu. Hırvat teknik adamın da onay vermesinin ardından oyuncuyla görüşmelere başlama kararı alan Fırtına, Atalanta ile 1 yıllık sözleşmesi kalan tecrübeli golcü için harekete geçecek. İtalya Seri A’da farklı takımlarda forma giyen oyuncu son olarak Atalanta’da yüksek performans göstermişti.

Atalanta, Duvan Zapata’yı 2019-20 sezonunun ara transfer döneminde Sampdoria’dan 12 milyon Euro karşılığında renklerine bağlamıştı. Tecrübeli oyuncuya kariyeri boyunca toplam 55.5 milyon euroluk bonservis bedeli ödenirken, oyuncu da farklı takımlarda golleriyle dikkatleri üzerinde topladı. Trabzonspor’un golcü oyuncu için kulübüyle yakında masaya oturması beklenirken, tecrübeli golcüyü ikna etme görevi de deneyimli teknik adam Nenad Bjelica’ya verilecek.

Trabzonspor’un teknik direktörü Nenad Bjelica, 32 yaşındaki oyuncuyla bizzat görüşerek kulübün felsefesini ve oyun sistemini anlatacak. Başarılı hücum oyuncusunu transfer etmek için ikna çabalarında bulunacak Bjelica oyuncunun Trabzonspor’da çok etkili olabileceğini düşünüyor. Geride bıraktığımız sezonda ligde ve kupada toplam 27 maça çıkan Duvan Zapata 2 gol, 5 asistlik katkı verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN