Son dakika! Ümit Özdağ İYİ Parti'den istifa etti

Son dakika! Ümit Özdağ İYİ Parti'den istifa etti

Son dakika haberi... Mahkeme kararıyla yeniden İYİ Parti'ye dönen Ümit Özdağ İYİ Parti'den istifa etti.

Son dakika haberi... İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinden istifa ettiğini açıkladı. 

FETÖ'den soruşturma geçirenlerin İYİ Parti kadrolarına konferans, ders verdiği dönemin de başladığını belirten Özdağ "Yeni İYİ Parti'ye bu yakışıyor. FETÖ'cü sızma, yapmış olduğumuz bütün uyarılara rağmen bugün de devam etmektedir" dedi.

"İYİ Partiyi, CHP'nin uydu partisi haline getirdiler." ifadesini kullanan Özdağ, "Belediyelerden gelen çantalar, ihaleler ve makamlar karşısında, İYİ Partinin onurunu sattınız" diye konuştu.

 

Kars'ta HDP'nin seçim kazanma riskine rağmen Meral Akşener'in İYİ Parti adayını geri çekmediğini ve bunun istifa sebeplerinden birisi olduğunu dile getiren Özdağ, "Akşener'in yanlış tutumundan dolayı HDP Kars'ı kazandı. Akşener, HDP'nin Kars'ı kazanması karşısında sessiz kalmıştır, bu sürecin önünü açmıştır" ifadelerini kullandı.

Özdağ'ın açıklamaları şöyle: 

"Aday olmayan insanların üstü nasıl çizerseniz? Çizemezsiniz. Peki bu liste kimin tarafından oluşturuldu? Akşener bu listeden haberinin olmadığı söylüyor. Sayın Akşener'in yalan söylediğini biliyorum. Bu liste Meral Akşener ve Koray Aydın tarafından oluşturulmuş, tetikçiliğini ise Uğur Poyraz ve Buğra Kavuncu yapmıştır.

İYİ Parti içerisindeki FETÖ'cü ilerleme ne yazık ki devam ediyor. İYİ Parti Rize İl Başkanı hakkında gizlilik kararı bulunan bir FETÖ soruşturması var, bu soruşturmanın olduğunu açıklayan Güneysu İlçe Başkanı Ali Rıza Öztürk görevinden alındı. Siz dönüp İl Başkanı'na 'Var mı kardeşim böyle bir soruşturma?' diye soracağınıza bunu gündeme getiren İlçe Başkanı'nı görevden alıyorsunuz. Ama hiç şaşırtıcı değil. İYİ Partiyi kurarken FETÖ karşıtlığı bütün Türk kamuoyu tarafından bilinen isimleri kendisine kalkan yapan Akşener, şimdi FETÖ iltisaklılarla yol yürüme konusunda çok rahat davranıyor.

"AKŞENER'İ KORUMAYA ÇALIŞIYOR"

Ben sadece anayasanın ilk 4 maddesini değiştiren bir taslağın söz konusu olduğu bir masada yer almayı nasıl kabul ettiklerini sordum. Akşener istediği kadar inkar etsin, İYİ Partinin yetkili üyelerinden habersiz bir şekilde HDP ile kirli bir anayasa çalışması yapılmıştır. Bu anayasa çalışmalarının 64 saat görüntüsü var. Bu anayasa çalışmalarına katılan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan, bir kere çıkıp 'Ümit Özdağ sen yalan söylüyorsun.' demedi.

Meral Akşener, Erozan için konuşuyor, Kılıçdaroğlu da Erozan için konuşuyor. Ortada iki büyük gazetede ve televizyonlarda yapmış olduğu açıklamalar varken, 'Benim böyle bir anayasa taslağından haberim yok.' diyor. Neden bunu söylüyor? Meral Akşener'in Cumhur İttifakı'na kaçmaması için. Saadet Partisi Genel Başkanı, Meral Akşener'i korumak için haberinin olmadığını söylüyor.

"CESUR OLMADIĞINI DA BİLİYORUM"

Aradan geçen aylar içinde Türk kamuoyunun nezdinde benim ortaya koyduğum gerçekler kabul görmüştür. Partiden ihracımla ilgili tek demokratik karar Muğla İl Başkanlığında alınmıştır. Diğer 80 il başkanı Meral Akşener ve Koray Aydın'ın baskısıyla imza atmışlardır. İYİ Parti Genel Merkezi’nin hukuka aykırı ihraç kararı Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından iptal edilmiştir. Akşener, grup toplantılarında saldırmaya, aleyhimde konuşmaya devam etmektedir. Bu arada basın aracılığı ile yeniden ihraç için çalışmaların başlatıldığını duyuyorum. Ancak siyaseten iyi tanıdığım Akşener'in beni tekrar İYİ Parti'den ihraç edecek kadar cesur olmadığını da biliyorum.

"TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİ ALDATANLARLA..."

Türklüğün ve Türkiye’nin düşmanları ile her zeminde akademik ve siyasi olarak tavizsiz mücadele ettim, bundan sonra da Allah izin verirse mücadele etmeye devam edeceğim. FETÖ’cü derneklerin kurucusu ve yöneticisi olan, 30 Ağustos’u Türkiyelilerin bayramı diye kutlayan kriptolarla, Atatürk’ün Türk milletini anlayışını kabul etmeyen siyasal omurgasızlarla, HDP ile aynı masaya oturup anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilmesine göz yumanlarla, HDP’yi Kürtlerin temsilcisi olarak görüp HDP’nin kapatılmasına karşı çıkanlarla, Türkiye’nin Suriyeli sığınmacılar aracılığı ile örtülü bir şekilde istila edilmesine göz yumanlarla, 'milliyetçiyim' demelerine rağmen makamlarını, mevkilerini ve keselerini Türk Milleti ve vatanından daha fazla sevenlerle, Atatürkçüleri, Türk milliyetçilerini aldatanlarla aynı partide bulunmam mümkün değildir.

Bundan dolayı, Akşener beni ihraç edecek kadar cesur değildir ancak ben Akşener ile birlikte kurucusu olduğum, kurucular kurulunu Akşener ile birlikte oluşturduğum İYİ Partiden istifa ediyorum."

"KENDİSİNE BAŞARILAR DİLİYORUM"

İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener de Eskişehir'de Ümit Özdağ'ın istifası hakkında konuştu: 

"Ben bugün milletin, esnafın, çiftçinin, işsizin, emeklinin, hayvan yetiştiricisinin meselelerini, gezdiğimiz her yerde bunlarla ilgili üniversite mezunu işsiz gençlerin sorunlarını dinleyip onları, kamuoyunun öznesi haline getirmeye gayret eden bir politikacıyım. 'Sayın Özdağ'ın istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz' dediniz. Kendisine siyasi hayatında başarılar diliyorum.

Bu an itibarıyla yollar ayrılmış olduğu için prensibimdir; ayrı bir yoldan hiçbir siyasiyi peşinen suçlamak, ona hakaret etmek gibi bir tavrım bugüne kadar olmadı, bizden ayrılmış milletvekilleri dahil olmak üzere. Dolayısıyla şimdi milletin huzuruna çıkıp milletimiz herkesi tartacak. Temel hakem, millettir, hep birlikte göreceğiz. Hayatta başarılar diliyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN