2015- 2016 yılı lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri (TEOG Tercih işlemleri)

2015- 2016 yılı lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri (TEOG Tercih işlemleri)

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sonuçlarının açıklanmasının ardından sıra TEOG tercihleri 6 Temmuz'da başladı. 2015-2016 yılı lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri belli oldu.

TEOG sınav sonuçlarının ardından TEOG tercih işlemi heyecanı başladı. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sonuçlarının açıklanmasının ardından sıra TEOG tercihlerine geldi. TEOG tercihleri 6-16 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Öğrenciler özellikle tercih dönemi öncesi lise taban puanlarına ve yüzdelik dilimlere dikkate etmeli. 2015-2016 yılı lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri belli oldu. Tercih listesi oluşturulurken okulların tercih kodları, öğrencinin yüzdelik dilimi, okulların kontenjan tablolarında ifade edilen yüzdelik dilimi, yerleştirmeye esas puanı dikkate alınmalı ve özellikle okulların kontenjan durumları ve tanıtım bilgileri incelenmeli.

Lise taban puanlarına ve yüzdelik dilimlerine ulaşmak için Tıklayın

https://e-okul.meb.gov.tr/SinavIslemleri/BasvuruIslemleri/OKSTERCIH/SNV08008.ASPX

2015 TEOG tercihleri nasıl yapılacak?

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre TEOG tercihleri 6-16 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.  Yerleştirme işlemleri için tercihler Ramazan Bayramı tatili nedeniyle 6 Temmuz 2015 tarihinden itibaren 16 Temmuz 2015 saat 13:00’e kadar e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabilecektir. TEOG yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos'ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak. Buna göre, ilk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos'ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos'ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise 24-28 Ağustos'ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos'ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos-4 Eylül'de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül' de açıklanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN