Beraber satın alacaklar: Almanya ve Fransa’dan doğal gaz ortaklığı

Beraber satın alacaklar: Almanya ve Fransa’dan doğal gaz ortaklığı

Rusya’nın Ukrayna işgaliyle beraber enerji krizi dünya genelinde enerji krizi baş gösterirken, durumdan en çok etkilenen bölgelerden birisi Avrupa oldu. Krize yönelik çözümler üretmeye çalışan Fransa ve Almanya, doğal gaz ortaklığı üzerinde çalışmaya başladı.

Fransa lideri Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Fransa ve Almanya'nın ortak gaz satın alma mekanizmaları üzerinde birlikte çalışma konusunda anlaştığını söyledi.

‘ENERJİ ORTAKLIĞIMIZI GELİŞTİRMEK İÇİN’

Macron, "Ortak gaz satın alma mekanizmaları üzerinde birlikte çalışmaya karar verdik. Bu çalışmanın önümüzdeki yıl içinde gerçekleştireceğiz. Uzun vadeli bir perspektif için satın alma mekanizmaları oluşturmak ve ortak bir platform oluşturmak için çalışmak istiyoruz" dedi.

Fransız lider, Avrupa Birliği ülkelerinin aylardır enerji sektöründe Ukrayna işgalinin sonuçlarıyla karşı karşıya kaldığını ve bunun da gaz fiyatlarının artmasına neden olduğunu ve enerji arzının güvenilirliğini olumsuz etkilediğini kaydetti. Macron, "Gaz alımlarını çeşitlendirmek ve enerji ortaklığımızı geliştirmek için önlemler aldık" dedi.

İKİLİ İLİŞKİLERDE 60. YIL

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Avrupa'nın motoru olarak tanımlanan Fransa ve Almanya ilişkisinin baskı altına girdiği bir dönemde, dünya savaşı sonrası iş birliğinin 60. yılını kutlamak için başkent Paris'i ziyaret ediyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN