BM'den Biden'a Gazze çağrısı: Her geçen gün insanlığın tabutuna bir çivi daha çakılıyor

BM'den Biden'a Gazze çağrısı: Her geçen gün insanlığın tabutuna bir çivi daha çakılıyor

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürüyor. BM Filistin Özel Raportörü Albanese, ABD Başkanı Biden’a İsrail’in Gazze'deki saldırılarına durdurmak için müdahale etmesi çağrısında bulunarak, “Her geçen gün, insanlığın ve uluslararası hukuka dayalı düzenin tabutuna bir çivi daha çakılıyor” diye konuştu.

Hamas, İsrail'e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. İsrail ordusu 'savaş durumu alarmı' ilan etti. İsrail Gazze'ye saldırılarını sürdürürken dün BMGK'de Gazze'de çatışmaların sonlandırılması ve insani yardımların artırılması için karar tasarısının oylanacağı oturum anlaşma sağlanamadığı için ikinci kez ertelendi.

Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, ABD Başkanı Joe Biden’a İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarına durdurmak için müdahale etmesi çağrısında bulundu. Albanese, “Her geçen gün, insanlığın ve uluslararası hukuka dayalı düzenin tabutuna bir çivi daha çakılıyor” dedi.

Albanese yaptığı açıklamada, “Başkan Biden, lütfen Gazze’de masum sivillere yönelik bu anlamsız katliamın durdurulması için müdahale edin. Uluslararası toplumun İsrail’in imha kampanyasını durdurmak için harekete geçmediği her geçen gün, insanlığın ve uluslararası hukuka dayalı düzenin tabutuna bir çivi daha çakılıyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN