Herzog, Blinken ve Netanyahu ile görüştü

Herzog, Blinken ve Netanyahu ile görüştü

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ve İsrail Başbakanı Netanyahu, Orta Doğu turu kapsamında Tel Aviv'e ziyarette bulunan ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile görüştü. Blinken’ın Netanyahu'ya iki devletli çözüm ve bölge için kalıcı, sürdürülebilir bir barışa yönelik desteğini yinelediği belirtildi.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Orta Doğu turu kapsamında Tel Aviv'i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi. Blinken, daha sonra İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savaş Kabinesi ile görüştü.

llp.jpg

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Bakan Blinken’ın ABD’nin İsrail’e verdiği desteği bir kez daha teyit ettiği belirtilerek, Gazze Şeridi’nde sivillerin korunması ve altyapının zarar görmesinin engellenmesinin önemine vurgu yaptığı ifade edildi.

Görüşmede, esirlerin kurtarılmasına yönelik devam eden çabaların ele alındığını aktarılan açıklamada, ayrıca Gazze Şeridi’ne yönelik insani yardımların da ele alındığı ifade edildi.

Açıklamada, Bakan Blinken’ın iki devletli çözüm ve bölge için kalıcı, sürdürülebilir bir barışa yönelik desteğini yinelediği belirtildi.

"İNSANİ YARDIMLARIN GAZZE GENELİNE DAĞITIMININ SAĞLANMASININ ÖNEMİNİ VURGULADIM"

Görüşmelerin ardından Blinken, X sosyal medya platformundan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Tel Aviv’de yaptığı görüşmeye ilişkin paylaşım yaptı.

İsrail'in 7 Ekim'in tekrar yaşanmasını engelleme hakkına olan desteklerini yinelediklerini belirten Blinken, "Ayrıca, sivillerin zarar görmemesinin, sivil altyapının korunmasının ve insani yardımların Gazze geneline dağıtımının sağlanmasının önemini vurguladım." ifadelerini kullandı.

İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberine göre, Blinken, İsrail Savaş Kabinesi üyelerine, Gazze’ye ulaştırılan yardımların artırılması gerektiğini söyledi.

Blinken, savaş kabinesine, "Bölgedeki birçok ülkeye yaptığım ziyaretten döndüm, İsrail’in bölgeye entegrasyonunun sağlanmasına yönelik istekleri var ancak bizim de bir siyasi vizyonumuzun olması gerekiyor." şeklinde konuştu.

İsrail ile Lübnan’daki Hizbullah hareketi arasında 8 Ekim 2023’te başlayan çatışmalar nedeniyle İsrail’in kuzeyinde sınır bölgelerinden tahliye edilen İsraillilere ilişkin Blinken, “Kuzey bölgelerindeki halkı evlerine nasıl döndüreceğimizi anlamamız gerekiyor." ifadesini kullandı.

Ayrıca Blinken, Netanyahu ve savaş kabinesi üyeleri ile Hamas’ın elindeki esirlerin serbest bırakılmasına yönelik çabaları da görüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN