İsrail, Gazze'ye internet sağlanmaması konusunda Elon Musk ile anlaştı

İsrail, Gazze'ye internet sağlanmaması konusunda Elon Musk ile anlaştı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı abluka devam ederken, İsrail ile Hamas arasında 24 Kasım’da başlayan 4 günlük insani aranın bugün sona ermesi bekleniyor. İsrail son olarak, ABD'li milyarder Elon Musk ile sahibi olduğu uydu internet sistemi Starlink'in Tel Aviv'in onayı olmadan Gazze Şeridi'ne uydu interneti sağlamaması konusunda prensipte anlaştıklarını duyurdu.

İsrail ile Hamas arasında varılan çatışmalara "insani ara" verilmesi mutabakatı kapsamında esir takası ve bölgeye gönderilen yardımlar son günde devam ediyor.

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, sosyal medya hesabında Gazze Şeridi'ne sağlanan uydu interneti konusunda açıklamada bulundu.

'STARLİNK ONAYIMIZ OLMADAN GAZZE'YE İNTERNET SAĞLAYAMAZ'

Karhi açıklamada, "Elon Musk, İletişim Bakanlığımız ile önemli bir ön anlaşmaya vardığınız için sizi tebrik ediyorum. Sonuç olarak Starlink uydu internet sistemi, İletişim Bakanlığının onayı olmadan İsrail'de çalıştırılamaz. Gazze Şeridi de buna dahildir." ifadelerini kullandı.

Bakan Karhi, paylaşımında "Hamas'a karşı savaş yürütürken, bu anlayışın hayati öneme sahip olduğuna" belirtti.

Elon Musk'tan konuya ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi.

NE OLMUŞTU?

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetlerini tamamen kesmesinin ardından yüzlerce kullanıcı insani yardım koordinasyonu için Starlink uydu sisteminin hizmete sunulmasını talep etmişti.

Bunun üzerine Musk 28 Ekim'de sosyal medyadan yaptığı açıklamada, sahibi olduğu Starlink uydu internet sistemi firmasının Gazze Şeridi'ndeki tanınmış uluslararası yardım kuruluşlarına bağlantı hizmeti sunacağını duyurmuştu.

Elon Musk'ın uluslararası yardım kuruluşlarına Gazze Şeridi'nde internet sağlama girişimine tepki gösteren İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Gazze'de internet sağlama girişimiyle mücadele edeceklerini açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN