Elon Musk İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ve İsrailli rehinelerin ailelerle bir araya gelecek

Elon Musk İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ve İsrailli rehinelerin ailelerle bir araya gelecek

Tesla, Space X şirketlerinin ve X adlı sosyal medya platformunun sahibi milyarder iş insanı Elon Musk bugün, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir araya gelerek, Hamasın elinde tuttuğu İsrailli rehinelerin aileleriyle buluşacak.

Tesla ve Space X şirketlerinin ve X adlı sosyal medya platformunun sahibi milyarder iş insanı Elon Musk bugün İsrail'e gidiyor. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir araya gelecek olan Musk daha sonra Hamasın elinde tuttuğu İsrailli rehinelerin aileleriyle buluşacak.

"Cumhurbaşkanı Herzog, antisemitizmle mücadele için harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayacak"

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un ofisinden dün yapılan açıklamada, Yahudi ırkçılığı olarak bilinen antisemitizm terimine dikkat çekilerek, "Cumhurbaşkanı Herzog, antisemitizmle mücadele için harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayacak" ifadeleri kullanıldı.

Musk'ın ziyareti, İsrail- Gazze Savaşında İsrail'in Hamas tarafından tutulduğunu iddia ettiği 240 rehineden 40'ının İsrail'e döndüğü dört günlük ateşkesle aynı zamana denk geliyor.

İş insanı Musk'ın bugün ayrıca İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geleceği tahmin ediliyor.

İsrail Başbakanı Netanyahu, geçtiğimiz 18 Eylül'de Kaliforniya'da Musk ile bir araya gelerek, X sosyal medya platformundaki içeriklerin antisemitik olduğu tartışmalarının ardından Musk'tan "ifade özgürlüğü ile nefret söylemiyle arasında bir denge kurmasını" istemişti. İş insanı Musk ise antisemitizm iddialarına, "nefret ve çatışmayı teşvik eden" her şeye karşı olduğunu söyleyerek yanıt vermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN