İsrail'in Şam'a saldırısında dört İran Devrim Muhafızı öldü

İsrail'in Şam'a saldırısında dört İran Devrim Muhafızı öldü

İsrail Suriye'de İran bağlantılı hedeflere yönelik saldırılarını sürdürüyor. Suriye'den bir kaynak, İsrail'in bugün Suriye'nin başkenti Şam'a düzenlediği füze saldırısında İran Devrim Muhafızları'ndan dört mensubun hayatını kaybettiğini açıkladı.

Reuters haber ajansına konuşan Suriye'den bir kaynak, İsrail'in cumartesi günü Suriye'nin başkenti Şam'a düzenlediği füze saldırısında İran Devrim Muhafızları'ndan dört mensubun öldüğünü söyledi.

Suriye devlet medyası, daha fazla ayrıntı vermeden, olası bir İsrail saldırısında Şam'ın Mazze mahallesindeki bir binanın hedef alındığını bildirdi. Suriye'deki diğer yerel medya, Şam'da patlamaların duyulduğunu ifade etti.

Kaynağa göre, hassas güdümlü füzelerle düzenlenen saldırıda öldürülen kişiler arasında Devrim Muhafızları'nın istihbarat biriminden üst düzey bir yetkili de bulunuyor.

Reuters'ta yer alan habere göre, İran'ın devlet televizyonu Press TV ise İsrail'in Şam'a düzenlediği saldırıda 'iki İranlı Muhafız askeri danışmanının öldürüldüğünü' bildirdi. İsrail'den henüz bir açıklama gelmedi.

Şam'daki Al-Mowasat Hastanesi'nin başkanı Essam Al-Amin, Reuters'e Cumartesi günkü saldırının ardından hastanesine bir ceset ve biri kadın olmak üzere üç yaralının geldiğini söyledi.

Geçtiğimiz Aralık ayında, İsrail saldırısında Şam'da iki Muhafız mensubu öldürülmüştü. 25 Aralık'ta düzenlenen bir başka saldırıda ise Suriye ile İran arasındaki askeri koordinasyonu denetleyen Muhafızların kıdemli bir danışmanı öldürülmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN