Macron, Hindistan'ın Cumhuriyet Bayramı'na katılacak

Macron, Hindistan'ın Cumhuriyet Bayramı'na katılacak

Hindistan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u önümüzdeki ay ülkenin Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına baş konuk olarak davet etti. Macron'un ofisi bunu iki ülkenin bağları açısından güçlü bir jest olarak tanımladı. Gerçekleşecek ziyaret, Macron'un cumhurbaşkanı olarak Hindistan'a yapacağı üçüncü ziyaret olacak.

Hindistan'dan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a bir davette bulundu. Önümüzdeki ay kutlanacak olan 26 Ocak Hindistan'ın Cumhuriyet Bayramı'na Macron baş konuk olarak çağrıldı.

AP'de yer alan habere göre, Macron'un ofisi daveti iki ülkenin bağları açısından güçlü bir jest olarak tanımlarken ziyaret, Macron'un cumhurbaşkanı olarak Hindistan'a yapacağı üçüncü ziyaret olacak.

Etkinlik, Hindistan Anayasasının İngiliz sömürge yönetiminden bağımsızlığını kazanmasından yaklaşık üç yıl sonra 26 Ocak 1950'de kabul edilmesinin 74. yıldönümünü anıyor.

Hindistan'ın Ocak 2023'deki resmi konuğu, Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah El-Sissi olmuştu. 90 dakikalık geçit töreni, aralarında Fransız yapımı Rafale jetlerinin, nakliye uçaklarının ve helikopterlerin de bulunduğu 75 hava kuvvetleri askerinin yer aldığı bir uçuşla sona ermişti.

Hindistan Cumhuriyet Bayramı'na Cumhurbaşkanı Macron'dan önce Fransa eski Cumhurbaşkanları François Hollande, Nicolas Sarkozy ve Jacques Chirac katılım göstermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN