Turnuvada başörtüsü takmamıştı: İranlı sporcu yerleştiği İspanya’da başbakanla görüştü

Turnuvada başörtüsü takmamıştı: İranlı sporcu yerleştiği İspanya’da başbakanla görüştü

Başörtüsü olmadan yarıştığı için İspanya'ya sığınan ve ülkesine dönmemesi uyarı alan İranlı satranç oyuncusu, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile Madrid'de bir araya geldi.

Kazakistan'ın Almatı kentinde düzenlenen uluslararası bir satranç turnuvasında başörtüsü takmadığı görülen 25 yaşındaki Sara Khadem, bu yılın başlarında yerleştiği İspanya’da Başbakan Pedro Sanchez’le görüştü.

‘ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM’

Khadem’i resmi konutu Moncloa Sarayı'nda ağırladıktan sonra sosyal medya hesabından paylaşım yapan Başbakan Sanchez, "Bugün bana ilham veren bir kadından ne kadar çok şey öğrendim. Tüm desteğim kadın sporculara. Örnek olmanız daha iyi bir dünya için katkı sağlıyor” diye kaydetti.

İran'da yetkililere karşı gösteriler, 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin "uygunsuz kıyafet" giydiği gerekçesiyle gözaltına alan ahlak polisinin gözetiminde öldüğü eylül ortasından bu yana ülkeyi kasıp kavuruyor.

Başörtüsü takmayı zorunlu kılan yasalar, denizaşırı ülkelerde yarışan bir dizi kadın sporcunun toplum içinde başörtüsü olmadan görünmesiyle, protestolar sırasında bir parlama noktası haline geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN