Asgari ücret 17 bin en düşük emekli maaşı 11 bin olacak! Milyonlarca kişiye nefes aldıracak rakamlar... İşte masadaki son hesap

Asgari ücret 17 bin en düşük emekli maaşı 11 bin olacak! Milyonlarca kişiye nefes aldıracak rakamlar... İşte masadaki son hesap

Yeni yıla sayılı günler kala milyonlarca çalışan ve emekli vatandaş dört gözle maaşlara gelecek zamları beklemeye başladı. Alınan son bilgilere göre ise asgari ücret 17 bin, en düşük emekli maaşı ise 11 bin lira olacak! Bu rakamlar milyonlarca kişiye nefes aldıracak. İşte masadaki son hesap…

Her sene olduğu gibi bu senede yeni yılın ilk ayında yani 2024 Ocak’ta asgari ücrete ve en düşük emekli maaşına zam gelecek. Dolayısıyla milyonlarca vatandaş gözünü ocak ayında açıklanacak olan zamma dikti. Lakin enflasyondaki oranlar kapsamında yeni zamların tahminleri de yapıldı. Bu kapsamda milyonlara nefes aldıracak rakamlar masaya yatırıldı. İşte konuya ilişkin detaylar…

YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ YÜZDE 68

Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi’nden çıkan sonuca göre, yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 68 olarak belirtilirken, bu oran kapsamında 6 aylık enflasyon ise yüzde 40.27 olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan refah payının da eklenmesi ile asgari ücret ve SSK ve Bağ-Kur emeklileri için zam oranı yüzde 50 olarak bekleniyor.

yeni-proje-2.jpg

ASGARİ ÜCRET 17 BİN LİRA OLACAK

Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi kapsamında ortaya çıkan enflasyon tahminlerine bir de refah payının eklenmesi ile maaşlara yüzde 50 zam gelmesi bekleniyor. Hal böyle olunca 2024 yılının ilk zammı ile asgari ücret 17 bin lira, en düşük emekli maaşının ise 11 bin lirayı aşması söz konusu.

MİLYONLARCA EMEKLİNİN GÖZÜ OCAK AYINDA

Geçtiğimiz Temmuz ayında emeklilere yüzde 25’lik bir zam verilirken en düşük emekli maaşında bir değişiklik olmadı ve 7 bin 500 seviyesinde kaldı. Emekli vatandaşların bu duruma yaklaşımı ve şikayetlerinden dolayı ise hükümet tarafından bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ikramiye dağıtılacağı açıklandı. Şimdi ise milyonlarca emekli ocak ayını bekliyor.

yeni-proje-3.jpg

6 AYLIK ENFLASYIN ZAMLARIN KADERİNİ BELİRLEYECEK

Son olarak temmuz, ağustos ve eylül aylarını içine alan üç aylık enflasyon oranı yüzde 25.11 olarak açıklandı. Şimdi de ekim, kasım ve aralık aylarının oranları ile beraber yılın son 6 ayının enflasyon oranı belli olacak. Bu da maaşlara gelecek zammı etkileyecek en önemli faktör.

yeni-proje-4.jpg

YÜZDE 50 ZAM SÖZ KONUSU

Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi kapsamında yıl sonu enflasyon oranındaki tahmin yüzde 68.01 olarak belirlendi. Buna göre 6 aylık enflasyonun yüzde 40.27 olacağını söyleyebiliriz. Bu orana refah payının da eklenmesi ile asgari ücret ve emeklilere yapılacak zammın yüzde 50'yi bulması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN