Avrupa'nın ünlü bankasından altın tahmini! Ons altın tahmininde flaş değişiklik

Avrupa'nın ünlü bankasından altın tahmini! Ons altın tahmininde flaş değişiklik

Commerzbank, Avrupa'nın en büyük emlak bankası olarak altın tahminini açıkladı. Ayrıntılar haberimizde...

Commerzbank, 2023 yılının ikinci yarısı için ons altın fiyat tahminini 50 dolar düşürerek revize etti. Banka, önceki beklentisi olan 2050 dolar/ons seviyesini 2000 dolara indirdi. Aynı şekilde, ons gümüş fiyatı için de beklentilerini aşağı yönlü olarak revize etti. Üçüncü ve dördüncü çeyrek sonu için önceki 25 ve 27 dolar/ons olan beklentilerini 24 ve 26 dolar/ons seviyesine düşürdü.

PLATİN FİYATLARI BEKLENTİLERİNİ REVİZE ETTİ

2

Commerzbank ayrıca platin fiyatlarıyla ilgili beklentilerini de revize etti. Üçüncü ve dördüncü çeyrek sonu için önceki 1100 dolar/ons olan beklentisini 1050 dolara düşürdü. Banka, 2024 sonunda ise gümüş fiyatının 30 dolar/ons ve platin fiyatının 1300 dolar/ons seviyesinde olacağını tahmin ediyor.

Bu revizeler, Commerzbank'ın altın, gümüş ve platin gibi kıymetli metallerin fiyatlarına yönelik daha güncel beklentilerini yansıtmaktadır. Ancak, piyasanın karmaşıklığı ve birçok faktörün etkisi nedeniyle bu tahminlerin gerçekleşme olasılığı her zaman değişkenlik gösterebilir. Yatırımcılar, bu tahminleri göz önünde bulundurarak kendi kararlarını vermelidir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN