Bu ilçelerde yaşayanlar arkasına bakmadan kaçacak! Rekor zam geldi: Herkes yana yana nakliyeci arıyor

Bu ilçelerde yaşayanlar arkasına bakmadan kaçacak! Rekor zam geldi: Herkes yana yana nakliyeci arıyor

Enflasyonun etkisi kira fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Türkiye'de yaşanan kira sorunlarının bir diğer nedeni ise dolar kuru oldu. Konut satış ve kira fiyatlarında artış devam ederken, ilçe ilçe zam ve güncel fiyatlar paylaşıldı. Bu rakamları görenler nakliyeciye koşuyor. İşte tüm detaylar...

Kira fiyatlarının yükseldiği günlerde, ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmalar da giderek büyüyor. Ortalama bir konut satışı ve kirası dudak uçuklatırken, kira fiyatlarındaki artış veriler şeklinde paylaşıldı. Yüzde 10'u aşan zamların ardından vatandaşlar yana yan nakliyeci arıyor.

İKİ İLÇE ARASINDAKİ FARK 7.5 MİLYON TL

Kira sorunlarının en çok göze çarptığı bölge İstanbul olurken, kira fiyatları merak konusu oldu. Hürriyet tarafından paylaşılan habere göre, İstanbul genelinde kira incelemesi yapıldı.

Aylık olarak uygulanan zamların yüzde 1 seviyelerinden yüzde 10 seviyelerine kadar yapıldığı dikkat çekti. Esenyurt'ta satılan 2+1, 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 1.5 milyon TL olurken, bu rakam Sarıyer'de 9 milyona kadar yükseliş gösteriyor.

8715c5b7adba0857cd58ad2f3a84b8fd-5q9o.jpg

KİRA FİYATLARI ARASINDAKİ UÇURUM

Ev fiyatlarında yaşanan yükseliş, aynı şekilde kiralara da yansıyor. Silivri'de yer alan 2+1, 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 9 bin TL olurken, aynı ev Beşiktaş'ta 24 bin TL'ye varan kiralarla karşımıza çıkıyor.

Konut fiyatlarında aylık bazda gelen zamlar ise dudak uçuklattı. En yüksek zam oranı Adalar ile yüzde 10,37 oranına ulaştı. En düşük fiyat artış oranı ise Beylikdüzü'nde, yüzde 1.12 seviyelerinde yer aldı.

mayis-ayi-kira-artis-orani-belli-oldu-kiralara-ne-kadar-zam-gelecek-e8jc.webp

EV VE KİRA FİYATLARI NEDEN YÜKSEK?

İstanbul'un ilçelerinde yaşanan zamlar dikkat çekerken, zamların nedeni de paylaşıldı. Adalar'da büyük oranda artan kiralar ve ev fiyatlarının nedeni olarak, kısıtlı sayıda konutların satışa çıkarılması ve talebin yüksek olması işaret edildi.

Beylikdüzü, Esenyurt ve Büyükçekmece bölgelerinde ise fiyat artış hızının daha yavaş olmasının nedeni olarak çok sayıda konutun satışa ve kiraya sunulması.

İSTANBUL'DA AYLIK KONUT ZAM ORANI

istanbul-1.pngistanbul-2.pngistanbul-3.pngistanbul-4.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN