Dar gelirlinin evine para girecek! Başvuru şartlarına bakın: Aylık 1.250 TL yardım kesinleşti!

Dar gelirlinin evine para girecek! Başvuru şartlarına bakın: Aylık 1.250 TL yardım kesinleşti!

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere 1200 TL ile 650 TL arasında ödeme yapılacağı belirtildi. 12 ay boyunca yapılacak olan ödemeler kapsamında başvuru işlemlerinin nasıl yapılacağı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte sosyal destek ödemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

Artan fiyatlar vatandaşların zor durumda kalmasına neden olurken maddi açıdan sıkışan aileler içinde devlet tarafından sağlanan sosyal yardımlar yapılmaktadır. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için yapılan destekler kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla ödemeler PTT üzerinden hesaplara aktarılıyor. Bakanlık tarafından sağlanan yeni destek ödemeleri hakkında araştırmalar devam ederken son yapılan açıklamalar ile 1200 TL ile 650 TL arasında ödeme yapılacağı duyuruldu. İşte sosyal destek ödemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

BAKANLIK 1.200 TL ÖDEME YAPACAK

Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere yapılan ödemeler en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. 2022 yılı Haziran ayı ile 2023 yılı Mayıs döneminde 12 aylık süre ile hane içerisinde kişi başına düşen gelir kapsamında farklı ödemeler sağlanıyor. Hane başına düşen gelir tutarı kapsamında 4 farklı gelir aralığı ile yardım tutarları aylık periyotlarla hesaplara yatırılıyor. Desteklerden yararlanmak isteyen kişiler e-devlet sistemi üzerinden ya da ikametgah adresinin bulunduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuruda bulunarak yardımlardan yararlanabilmektedir.

paralar-2-001.jpg


Kişi başına düşen aylık gelir kapsamında belirlenen ödemeler için 4 farklı ödeme yer alıyor. Belirlenen şartlar kapsamında kişi başına düşen aylık gelir ve ödeme tutarları şu şekildedir:

  • 450 TL ve altında olan kişiler için 1.250 TL,
  • 450 TL – 911.15 TL arasında olan kişiler için 1.100 TL,
  • 911,15 TL ─ 1372,30 TL arasında olan kişiler için 950 TL,
  • 1372, 30 TL ─ 2835,60 TL arasında olan kişiler için 850 TL ödeme yapılacak.

paralarr-002.jpg
Belirlenen ödemelerin yanı sıra çocuklu aileler içinde 350 TL'den 650 TL'ye kadar ödeme yapılacak. Lan ödemeler kapsamında 1250 TL artı 650 TL arasında ödeme sağlanacak.

12 ay boyunca yapılacak ödemeler kapsamında vatandaşlar yıl sonunda toplam 22.800 TL ödeme almış olacak. Bakanlık tarafından sağlanan ödemeler kapsamında başvuruda bulunacak kişiler e-devlet sistemi üzerinden başvuru formunu doldurabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN