Doğru PVC ayarları sayesinde doğalgaz faturalarınız düşecek

Doğru PVC ayarları sayesinde doğalgaz faturalarınız düşecek

Kış aylarının gelmesiyle birlikte doğalgaz kullanımında ciddi bir artış yaşanmaya başladı. Fakat dış cephe yalıtımı veya başka nedenlerden dolayı evlerimiz istediğimiz verimlilikte ısınmıyor ve fatura masrafımız katlanıyor. Aslında bunu çözmenin çok kolay bir tekniği var. PVC yaz-kış ayarını yaparak hem ısıyı içeride tutarsınız hem de faturalarınız eskiye göre çok daha az gelir. İşte harika tekniğin detayları…

Ekonomik sorunların böylesine ciddileştiği bir dönemde, kış aylarında yüksek tutarlı doğalgaz faturaları çoğumuzun belini büküyor. Özellikle de çetin geçen karlı havalarda kombiyi yüksek ayarlarda açsak bile evi ısıtamıyoruz. Belki de evininizin ısınmamasının nedeni PVC ayarlarınızı yapmamış olmanızdan kaynaklanıyor olabilir.

İşte bu nedenle, PVC ayarlarını doğru yapmanın evinizin ısısına ne gibi yararları olduğuna ve bu tekniği nasıl uygulanacağına dair sizler için bir içerik hazırladık…

yar-1.jpg

PVC YAZ-KIŞ AYARI NASIL YAPILIYOR?

  • Öncelikle pencereyi açıyor ve iç tarafındaki kilitleme mekanizmasını buluyoruz. Aradığımız bu mekanizma, genellikle oval bir pim veya yuvarlak şeklindedir.
  • Bulduğunuz mekanizmada yer alan pim kısmını bir tornavida ya da alyan anahtarı kullanarak döndürüyoruz. İçinde bulunan silindir kilidi çeviriyoruz.
  • Bu kilidin üzerinde bulunan çentik sola (içeriye) dönükse pencerenizin çevresindeki lastikler çok daha fazla sıkılacağı için içeriye hava girişi önemli ölçüde azalacaktır. Yapılan bu işlem kış aylarında uygun olan PVC ayarıdır.
  • Bir diğer yandan da kilidin üzerindeki çentik ortada duruyor olabilir. Bu durum, standart ayarda olduğunun işaretidir. PVC’lerin bazıları bu ayarda standart olarak üretilir ve 4 mevsim kullanıma uygundur.
  • Fakat silindir kilidin üzerinde yer alan çentik sağa yani dışarıya dönük bir haldeyse pencereniz yaz ayarında demektir.

ic1-1.jpg

PEKİ PENCERENİZİN HANGİ AYARDA OLDUĞUNU NASIL ANLAYACAKSINIZ?

  • Bunun için yapmamız gereken ilk şey, silindir kilidin üzerindeki çentiklere bakıyoruz.
  • Ayarları anlamak için başka bir yöntem daha var.
  • Pencerenizin pervazı ile birleştiği yere bir kağıt yerleştiriyoruz. Sonrasında bu kağıdı çekerek çıkartmaya çalışıyoruz. Eğer yırtılmadan kolayca çıkıyor ya da kendiliğinden düşüyorsa pencereniz yaz ayarında demektir.
  • Yerleştirilen kağıt biraz zorlamasına rağmen yırtılmadan çıkıyorsa standart ayarda 4 mevsim kullanılıyor demektir.
  • Fakat kağıdı çıkartırken çok zor zorlanıyor ve bu işlem sırasında parçalanıyorsa, PVC’ler kış ayarında demektir.

icccccc1.jpg

NOT: Çentikleri döndürme işlemi sırasında tamamen çevirmiyoruz. 90 derecelik bir açıda olmalıdır. Böylelikle pencereler çok daha sıkı kapanacaktır.

Evinizde bulunan tüm pencereleri kontrol etmeli ve hepsinin kilit çentiğinin sağ tarafa dönük olduğundan emin olmalısınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN