Dolar depremin etkisiyle sallandı! Yatırımcıların eli ayağına dolandı... son durum çok kritik!

Dolar depremin etkisiyle sallandı! Yatırımcıların eli ayağına dolandı... son durum çok kritik!

Son zamanlarda hızla dalgalanan dolar kuru yatırımcıların gündeminde yer alıyor. Mart ayının yeni haftasına dolar kuru 18,96 TL üzerinden giriş yaparken euro ise 0,79 yükseliş sağlayarak 20,33 kuruş seviyesinden işlem görüyor. Kısa bir süre içerisinde 19 lirayı zorlayan dolar kuru an itibariyle uçuşa geçti. Dolar kurunu tutabilene aşk olsun. İşte tüm detaylar...

DOLAR DELİ GİBİ DALGALANIYOR

Dünya üzerinde yaşanan dolar dalgalanması ise birlikte ülkemizdeki etkisi devam ediyor. ABD'de meydana gelen banka iflası ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) tarafından alınan bu ay faiz artımı yapmayacağı beklentilileri ile birlikte dolar değer yitirmeye başladı. Bu durumda ise euro yeniden şaha kalktı.

Dolar kurunun 6 büyük para birimi karşısında gücünü test eden DXY endeki bulunduğumuz haftaya yüzde 0,65 düşüşle başlayarak 103.483'e geriledi. Dünya piyasasında yaşanan gelişmeler ile birlikte ülkemizde de gelişmeler meydana geldi.

Ülkemizde dolar kuru yeni haftaya 18,96 seviyelerinden start verirken euro kuru ise yüzde 0,79'luk artış ile 20,33 TL seviyesinden işlem görüyor. Euronun yeniden yükselişe geçmesiyle birlikte dolar yatırımcıları uzmanlardan gelecek olan açıklamayı bekliyor.

dolar-abd-3ffa-cover.jpg

BANKALAR'DAN İFLAS ÇIĞLIĞI GELDİ

Ünlü analistler tarafından yapılan araştırmalar ile birlikte açıklamalar da geldi. ABD'de Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank'ın iflas etmesiyle birlikte bankacılık sektöründe endişeler artış gösterdi. Yaşanan ekonomi yönetimi ile birlikte hızlı bir şekilde alınan önlemlerle bu endişenin giderildiğinin altı çizildi.

Bahsi geçen gelişmeler ile birlikte para piyasalarındaki fiyatlandırmalar Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası'nın (FED) önümüzdeki hafta yapması beklenilen 50 baz puan değerindeki faiz artırımına ilişkin iddialar ortadan kalktı.

ddehxvmu8aa-5ql-1.jpg

FED FAİZ KARARI NE OLACAK?

FED tarafından açıklanacak olan faiz artırımının 25 baz puan olmasına kesin gözüyle bakılıyordu. ABD'nin en ileri gelen bankalarından olan Goldman Sachs ise FED tarafından yapılacak olan toplantıda faiz artışına gidilmesini beklenmeyen bir durum olacağını belirtti.

Analistler tarafından yapılan açıklamalara göre FED'in faiz artırımı ile ilgili beklentilerin azalmasının doları diğer para birimleri karşısında baskılayacağını vurguladı. Dolar endeksi ise 103 destek, 105 seviyesinin ise direnç olduğunuı belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN