Doları olanın eli ayağı titreyecek! Ünlü ekonomist kaybedeceği değeri açıkladı: Altın alanlar kuru güle oynaya izleyecek

Doları olanın eli ayağı titreyecek! Ünlü ekonomist kaybedeceği değeri açıkladı: Altın alanlar kuru güle oynaya izleyecek

Hem dolardaki hem altındaki dalgalanmalar yatırımcıların yakından takip ettiği konular arasında yer alırken ünlü ekonomistten dikkat çeken bir açıklama geldi. Altın alanlar kuru resmen mutluluk içerisinde takip edecekken dolar alanlar için bazı detaylar verildi. İşte konuya ilişkin yapılan açıklamalar…

Altın, neredeyse her yatırımcının güvenli liman olarak gördüğü ve mutlaka yer aldığı bir kurdur. Söz konusu bu güvenli liman ünlü ekonomistlerin yaptığı açıklamalara göre bu yıl küçük yatırımcıların da yüzünü güldürecek. Ünlü ekonomist Abdurrahman Yıldırım, dolar kurunda aşağı yönlü bir gidişat olacağını açıklarken altın fiyatlarının ise zirveye tırmanacağını söyledi.

yeni-proje-19.jpg

2024 ORTALARINDA FAİZ İNDİRİMLERİ BAŞLAYABİLİR

Haber Global’de yer alan habere göre, ekonomist Abdurrahman Yıldırım, hem altın fiyatlarına ilişkin hem de doların gidişatına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Buna göre, 2024 senesinin ortalarında her iki alanda da faiz indirimleri yapılabileceğini açıklayan uzman isi, şu açıklamayı yaptı:

"Buna bağlı olarak dolar değer kaybedecek. Yani 103 düzeyinde olan dolar endeksi ortalaması muhtemelen gelecek sene 102 dolar 101 dolar gibi ortalama bir değer alacak. Yılın tümünde baktığımız zaman dolar değer kaybedecek neden? Çünkü doların faizi düşecek. Beklenen faiz düşüşü şimdiden 5 kez 25 baz puan şeklinde. Faizi düşen paranın değeri düşmesi gayet doğal. Aynı şekilde euro da böyle olacak."

yeni-proje-20.jpg

ALTIN DEĞERİNE DEĞER KATACAK

Altın yatırımcılarının yüzünü güldüren açıklamalarda bulunan Yıldırım, altının daha da değer kazanacağını ifade etti. Açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Dolar değer kaybedeceği için doların tersine hareket eden altın değer kazanacak. Çünkü faiz düşmüş olacak ki altının en büyük rakibi Amerikan hazine faizleri. Hem parasal gevşemeye gidileceği için hem enflasyonla mücadele biteceği için altının önü açık görülüyor, altına yatırım yapılabilir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN