Elinde altın bulunduranlar dikkat! Kuyumcular açıkladı: Bu altınlar geri alınmayacak

Elinde altın bulunduranlar dikkat! Kuyumcular açıkladı: Bu altınlar geri alınmayacak

Altın piyasasında hareketlilik devam ederken kuyumculardan uyarılarda gecikmedi. Kıyıda köşede altını bulunan tüm vatandaşları ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Bazı altınlar geri alınmayacak. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

2023 yılını geride bırakırken altın fiyatlarında da hareketlilik devam ediyor. 2023 yılındaki büyük artışların ardından kuyumcularda geri almayı reddettikleri altınlar için önemini açıklamalarda bulunuyor. 1000 TL'den başlayan gram altın fiyatı yıl sonunda 2000 TL'ye yükselirken yatırımcılara %80 oranında bir kazanç sağladı. 2024 yılı ile birlikte zirvede yer alan altın fiyatları bazı uyarıları da beraberinde getiriyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

ELİNDE ALTIN OLANLAR DİKKAT

Uzun vadeli yatırım yapayım derken elinizdeki altından olmayın. Zorunlu olmadıkça altınlarını bozdurmayan vatandaşlara uyarılar kuyumculardan geldim. Altın fiyatlarındaki artış ile birlikte ciddi bir kazanç ortaya çıkarken vatandaşlar da güvenli liman olarak hala altını tercih ediyor. Vatandaşın elinde bulunan bazı altınların kuyumcular tarafından alınmadığı belirtildi.

kesme-altin.jpg

Antalyalı kuyumcular zamların ardından vatandaşım özellikle tercih ettiği kesme altın için önemli uyarılarda bulundu. Üzerinde barkod ve seri numarası olmaması nedeniyle dolandırıcılık vakalarına kapı aralayan kesme altın kararı vatandaşı şaşırttı. Çok sayıda dolandırıcılık vakası ile karşı karşıya kalan kuyumcular vatandaşları almaması konusunda uyardı.

“UCUZ ALTIN DİYE BİR ŞEY YOK”

Antalya’da kuyumculuk yapan Çağrı Yılmaz, “Halkımızda ucuz altın diye bir inanış var, ucuz altın diye bir şey yok. Kesme altını satmak da zor, birçok kuyumcu şu anda almıyor. Paketli altında seri numarası, üretici firmasından tutun, hepsi bellidir” şeklinde konuştu.

kesme-altin-1.jpg

Son zamanlarda pakette altın almak yerine kuyumcular tarafından kesilmiş altınları alan vatandaşların sayısındaki artış kuyumcuları da harekete geçirdi. Paketli ürünlere oranla daha uygun fiyata satılan bu altınların tercih edildiğini belirten kuyumcular, üzerinde barkod veya damga olmaması nedeniyle bu altınların çizilerek ayarının yalnızca Profesyoneller tarafından ayırt edilebileceğini aktardı.

kuyumcular-altin-almiyor.jpg

Vatandaşların daha çok 24 ayar tasarruf altına almayı tercih ettiğini söyleyen Halil Güvençoğlu, kesme altın olarak bilinen bu altınları tavsiye etmediklerini söyleyerek patent veya seri numarası olmamasının büyük sorunlara neden olabileceğini aktardı. Bu altınların satış işlemlerinin oldukça zor olduğunu ifade eden Güvençoğlu, paketli altın almanın hem güvenli hem de mantıklı olduğunun altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN