Eski emekliye, EYT'liye yüzde 30 zam kapısı açıldı! SGK uzmanı sinyali verdi: O ayı bekleyin!

Eski emekliye, EYT'liye yüzde 30 zam kapısı açıldı! SGK uzmanı sinyali verdi: O ayı bekleyin!

TÜİK'in enflasyon verilerini yorumlayan SGK uzmanı Özgür Erdursun emeklinin temmuz zam oranını açıkladı. "Enflasyon bu oranlarda devam ederse..." diyen Erdursun yüzde 30 zam tahmininde bulundu. Peki EYT'li ve eski emeklinin temmuz ayı zammı ne kadar olacak?

Bilindiği üzere artık her yıl Temmuz ayında da emeklilere de maaş güncellemesi yapılıyor. Daha önce SGK ve Bağ-Kur'dan emekli olmuş vatandaşların yanı sıra EYT'lilerin de faydalanacağı zammın ne kadar olacağı merak konusu.

SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan bununla ilgili bir açıklama geldi. Yüzde 30 zam tahmininde bulunan Erdursun, emekli maaşının ne kadar olacağına dair tahminini belli bir hesaplamaya göre yaptı.

281083-ozgur-erdursun-1999-ve-sonrasinda-sigortali-olanlar-b8ff2c0fa69c340982c7dc270fc17c39-740x420.jpg

Memurlara, Bağ-Kur emeklisi, SGK emeklisi ve memur emeklisine 2023 ocak ayında yüzde 25 zam gelmişti. Ancak gelen tepkiler üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yapmış ve bu zammı yüzde 30 olarak güncellemişti.

Mayıs ya da haziran ayında yapılacak olan seçimler öncesinde memur ve emeklilere ek zam yapılacağı beklentisi olsa da konuyla ilgili kesinleşen bir şey yok.

"YÜZDE 30 ZAM"

EYT'lilere de vuracak olan zammın ne kadar olacağı genel olarak enflasyon oranına dayanıyor. TÜİK'in enflasyon açıklamaları ışığında görüşünü paylaşan SGK uzmanı Özgür Erdursun, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Gündem çok yoğun ancak küçük bir bilgi vereyim; TÜİK Ocak ayı enflasyonu %6.65, Şubat ayı %3.15 bu durumda enflasyon bu oranlarda devam ederse 1 Temmuz’da memur ve emeklilere EYT’lilere ortalama %30 zam(enflasyon farkı) verilir…"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN